ACB

Un Calathes de rècord salva el Barça (75-78)

El base blaugrana estableix el seu sostre de punts (25) per trencar un final d’infart a Santiago de Compostel·la

El Barça no ha fallat a la pista de l’Obradoiro en un partit on ha anat tot el primer temps a remolc. Nick Calathes, amb 25 punts -el seu rècord al Barça- salva els blaugrana (75-78).

El matx ha començat amb un 11-4 de sortida que ha provocat el temps mort de Jasikevicius. Pustovyi ha sortit de titular però després de tres minuts i que el seu defensor Birutis hagi fet 6 punts l’ucraïnès ha anat a la banqueta i ja no ha jugat més. La renda s’ha mantingut per davant fins el 17-10. Però l’entrada d’Heurtel ha desencallat el Barça en atac. Una cistella del francès, que sona pel Fenerbahçe, ha posat els blaugrana per davant (22-24). Però l’Obradoiro, amb Birutis amb tres faltes a la banqueta, ha trobat Robertson com el seu gran motor juntament amb Enoch per fer un parcial de 9-0 (31-24). Calathes ha donat energia als blaugrana per marxar al descans amb tot obert (44-43).

La sortida del vestidor dels blaugrana ha estat explosiu i un parcial de 3-13 amb Calathes establint el seu sostre de punts amb el Barça (18) semblava trencar el matx (47-56). La renda ha crescut fins els 10 punts (51-61). Però els gallecs han reaccionat i un 2+1 de Cohen ha situat un incert 59-61. El Barça s’ha adormit en l’inici del darrer quart i un triple de Muñoz ha empatat el matx (65-65). Un triple d’Oliver ha posat l’Obradoiro per davant (68-67) a 4:32 pel final. Però ha aparegut Calathes per anotar una cistella que ha posat el Barça per davant i un triple determinant a un minut i mig (71-74). Amb 73-74 Abrines ha signat la jugada del matx amb una penetració amb una esmaixada impressionant davant el gegant Birutis. Higgins amb 75-76 ha anotat dos tirs lliures a 10 segons pel final (75-78) i Àlvaro Muñoz ha errat el triple per forçar la pròrroga.