Eurolliga

Un equip unidireccional

Bàsquet. La llum de Calathes brilla cada vegada amb més força en el Barça de Saras mentre la d’Heurtel es va apagant fins al punt que podria deixar el club abans d’acabar l’any

Sonen tambors de canvis en el Barça de Saras i no apunten a la zona més fràgil de la plantilla, la posició de 5, sinó a la que tothom donava per fet estava no només coberta, sinó amb un catàleg gairebé incomparable a Europa. Calathes i Heurtel formaven, d’antuvi, una parella sensacional i en la posició d’1 es podien afegir altres aspirants, començant per Bolmaro, que ha ajornat el salt a l’NBA, i seguint per Hanga i Higgins. Pesic va reconvertir l’argentí de la posició d’aler que ocupava en el Barça B a la de playmaker i va usar l’hongarès també com a conductor de joc, una situació que només havia viscut a la selecció del seu país.

Calathes ha necessitat pocs mesos per aconseguir el timó i la confiança absoluta de Jasikevicius. Divendres va batre contra l’Armani el rècord d’assistències del Barça a l’Eurolliga (14) i diumenge es va enfilar fins a 25 punts, el seu rècord amb el Barça. Mentre la figura del grec s’engrandeix, el francès, lesionat gairebé tota la temporada passada, no acaba de trobar el lloc tot i que Saras també l’ha posat d’escorta. El seu rol a l’Eurolliga és del tot secundari (13:31 minuts, 2,4 punts i 1,9 assistències) al costat del que protagonitza el jugador nascut a Florida, màxim assistent de la competició (7,1) amb més de 24 minuts per partit. Calathes, a més, desmenteix la fama de tirador gens fiable, amb un 30% de triples a l’Eurolliga (9/10) i amb un més que notable 40% a l’ACB (15 de 37), encert superior al d’Heurtel, teòricament un millor especialista en el tir que el seu company de posició.

Heurtel, a més, té un altre problema endèmic: la defensa. Saras intenta construir el seu projecte des de l’agressivitat i intensitat al darrere, amb canvis constants, dos contra un en tota la zona i saltant els bloquejos, i aquí és quan el francès més pateix. Calathes, en canvi, sempre ha estat un especialista defensiu i el lituà també prefereix jugadors molt físics, com Hanga i Bolmaro, per frenar els bases rivals, sobretot a l’Eurlliga. Heurtel es va quedar sense jugar ni un minut contra l’Olympiacòs, precisament un dia on l’equip va ser sobrepassat defensivament (88-96). Ja en la roda de premsa del partit li van preguntar per primer cop sobre el futur del jugador. “Heurtel fora del Barça? Aquí, o és oficial o no hi ha res”, va dir el tècnic, que va justificar l’absència del jugador per raons tàctiques.

Heurtel va jugar contra l’Armani i ho va tornar a fer contra l’Obradoiro, però la seva actuació va quedar completament anorreada per les exhibicions de Calathes en dos dels seus millors partits

El Barça ha negat que negociï amb el Fenerbahçe un traspàs, com s’ha publicat en alguns mitjans. Ara bé, guanya pes l’opció d’un intercanvi estil NBA per Westermann, jugador que està passant amb més pena que glòria pel club turc i que va triomfar sota les ordres de Saras a Kaunas. Menys talentós però més ordenat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)