NBA

Tots contra els Lakers

NBA. Arrenca la lliga de la pandèmia, sense públic i amb els californians que han armat una plantilla de luxe: arriba Marc Gasol, renoven Davis i Kuzma, arriba el sisè millor home de la lliga, Harrell, Matthews i Schröder; Ricky torna a Minnesota, allà on va començar amb els TWolves el 2011

Aquest pròxima matinada s’obre el teló de l’NBA de la pandèmia al Barclays Center de Brooklyn amb els Nets-Warriors (16 h, #Vamos), amb els esperats retorns de Kevin Durant i Stephen Curry, i a Los Angeles en l’apassionant derbi entre els Lakers de LeBron James i els Clippers de Kawhi Leonard (4 h, Movistar Deportes). Ricky Rubio no debutarà fins demà amb els TWolves contra els Pistons en el seu retorn al Target Center de Minneapolis i amb molts focus com Luka Donic ja amb els galons d’estrella.

Un campionat reduït de 82 a 72 partits en la lliga regular, que arrencarà sense públic a les graderies però amb tots els equips jugant als seus pavellons i en què totes les mirades estan centrades en els vigents campions: els Lakers. L’equip de Marc Gasol vol repetir l’anell de fa tan sols dos mesos a la bombolla d’Orlando. La Covid-19 ha condicionat un canvi de seu: els Raptors jugaran a Tampa en lloc de Toronto.

Qui està focalitzant tots els elogis són els Lakers amb l’arribada del millor sisè jugador del curs, Montrezl Harrell. També de Dennis Schöder (27 anys) i Wesley Matthews, titular en els Bucks. Ha renovat per 190 milions i 5 anys Anthony Davis, i a Kuzma li han donat tres cursos per 40 milions de dòlars. Entre tantes estrelles, un Marc Gasol que ha passat de guanyar 25 milions per temporada a ingressar-ne 2,7 però amb un únic objectiu: ser campió un altre cop. En la pretemporada ha jugat 21 minuts de mitjana amb 3,7 punts, 5 rebots i 2,7 assistències.

Un dels interrogants de l’any és saber si el seu germà Pau podrà trobar una franquícia per fer rodatge, si és que pot jugar, després de dos anys KO.

El fet d’acabar la temporada passada a mig estiu ha obligat a retardar l’inici del nou curs de l’octubre fins avui. La temporada s’allargarà fins al 22 de juliol com a màxim, en cas de setè partit de la final, amb l’hàndicap que dos dies després comencen els Jocs Olímpics de Tòquio –si es fan–. Això farà que siguin dubte alguns jugadors a la cita olímpica si els seus equips van passant eliminatòries.

LES DADES

17
títols
tenen els Lakers, que volen superar els 17 que també tenen els Celtics
7,5
punts
va fer el curs passat Marc Gasol amb els Raptors, a més de 6,3 rebots i 3,3 assistències en 24,4 minuts de mitjana
10
partits
menys tindrà la lliga regular de l’NBA, que passarà de 82 a 72 partits
2
dies
de diferència entre el setè partit de la final de l’NBA i l’inici dels Jocs de Tòquio
0
persones
hi haurà de públic en la lliga nord-americana perquè està prohibida l’afició

El mercat bull: traspassos, fitxatges, renovacions...

Entre els moviments, el traspàs de Ricky Rubio dels Suns als Thunder, i 24 hores després el seu retorn a Minnesota, on ja havia estat sis anys i on coincidirà amb el debut del número 1 del draft: Anthony Edwards. L’adeu del base del Masnou era per deixar espai a Chris Paul. Dins el capítol de moviments s’està esperant saber què passa amb James Harden, que no vol continuar en els Rockets per poder anar a una franquícia que aspiri al títol. De moment els moviments més destacats han estat l’arribada de Gordon Hayward als Hornets per 120 milions de dòlars, l’intercanvi entre Russell Westbrook i John Wall, de Washington a Houston i viceversa. No s’ha mogut Antetokounmpo i amb el contracte més alt de tots els temps amb els reforços dels Bucks amb Holiday, Craig, Forbes o Augustin. Ibaka ha deixat els Raptors pels Clippers –2 anys i 19 milions–. I els Pelicans s’han reforçat amb Adams per fer créixer Zion Williamson. Algunes renovacions destacades com Van Vleet per 85 milions en 4 anys en els Raptors. L’ex-Madrid Campazzo debutarà amb els Nuggets després de pagar 6 milions d’euros al club blanc.

Banquetes NBA catalanes: Oliva i Jordi Fernández

Gran notícia per al bàsquet català amb la presència de dos tècnics a les banquetes. El badaloní Jordi Fernández, ja consolidat com a assistent dels Nuggets, seient al costat de Mike Malone, i Sergi Oliva, el de Gelida, que serà ajudant de Quin Snyder en els Jazz després de deixar els Sixers, on era el vicepresident d’estratègia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)