LEB Or

ADRIÀ MONCANUT

JUGADOR DEL BÀSQUET GIRONA

“Faig les hores extres que puc”

“Carles Marco em demana que no em talli en els entrenaments”

“Els companys del Sant Narcís estan desanimats i frustrats perquè no poden fer el que els agrada”

L’afició pel bàsquet a Adrià Moncanut (2003, 1,85 m) li ve de família. En el Girona ja és tot un referent en haver esdevingut el primer jugador format al planter que ha debutat a la LEB Or.

Deu ser un honor haver debutat ja en el primer equip?
Sí. He pogut fer tot el recorregut sencer. Aquest és el meu setè any. Vaig començar amb cinc anys al CEB Girona al pavelló Ramon Sitjà, però amb 13 vaig entrar al CEB Marc Gasol i fins ara.
Per als que no el coneixen, com es defineix com a jugador?
Com a base m’agrada molt dirigir l’equip, moure la pilota i assistir els meus companys perquè anotin. També m’agrada agafar la responsabilitat en els moments més complicats.
Li diuen ‘Momo’. D’on ve?
Era un sobrenom que li van posar al meu pare [Jordi] quan jugava a l’Adepaf i ara tothom em coneix així.
Jugant pocs minuts, els entrenaments són clau en la progressió d’un jugador?
Sí. És on tinc l’oportunitat de demostrar el meu joc. El meu rol ja sé quin és, ajudar i donar descans als companys si cal. Haig d’aprofitar els entrenaments al màxim, i no només això. Faig les hores extres que puc, abans i després de començar l’entrenament i altres estones que trobo.
Què ha de millorar?
Una de les meves mancances és el tir exterior. Hi tinc poca confiança i en els entrenaments Carles Marco insisteix que no em talli. Com que ell també jugava de base, també em demana que mani en cada jugada.
La pandèmia ha capgirat els plans previstos?
Sí. Havia de jugar en el vinculat, el Sant Narcís, i entrenar-me amb el Girona, però totes les categories a Catalunya estan aturades i he tingut la sort d’integrar-me en la dinàmica del primer equip, on m’han acceptat molt bé.
Com estan els jugadors del Sant Narcís o altres companys i amics que no poden jugar?
Desanimats i frustrats perquè no poden fer la cosa que els agrada. Estan contents per mi, però és una llàstima tot el que està passant perquè ells el que volen és competir.
Entenc que jugar a la LEB Or sense gent a Fontajau també és trist.
A Castelló vam tenir una sensació estranya perquè hi havia 150 aficionats i nosaltres no en podem tenir cap. Ens hi hem d’acostumar, però no és fàcil.
Per a Marc Gasol pujar jugadors del planter és un dels grans objectius. Quina relació hi té?
Ja de petit, quan em veia, venia a parlar amb i em preguntava sempre com estava. Ara en el primer equip, quan ha vingut a entrenar amb nosaltres, m’ha donat molts consells de coses que ha viscut a l’NBA, per exemple el rol que tenen els joves en els equips professionals.
Com és que l’equip té un rendiment tan irregular?
És cert que no vam començar del tot bé, però abans del partit contra el Múrcia ja vam enllaçar jornades d’entrenaments moltes bones, amb més ritme, millors sensacions i a més duresa. Vèiem que anàvem pel bon camí, però va arribar l’aturada pel confinament, la lesió de l’Àlex, la marxa de l’Aleix Font i l’arribada del Kári. Ha estat com començar de zero un altre cop, però estem treballant bé, com es va veure en la victòria contra el Castelló, que és el líder.
Mantenen l’objectiu de jugar en el grup de l’ascens?
Sí, és clar. Tenim tres partits ajornats i si els guanyem estarem pràcticament en la cinquena posició. Haurem de veure els resultats dels altres equips, però encara queda molta lliga. Però tenim clar que volem jugar en el grup de dalt.
Algun jugador de la plantilla l’ha sorprès?
Recordo que quan el meu pare era entrenador al Sant Narcís a la copa Catalunya tenia 15 anys i anava a veure els partits. En el Sant Cugat hi jugava Cosialls i el canvi que ha fet en tres anys per adaptar-se a la LEB Or és brutal. També m’agrada molt el caràcter d’en Dani Garcia. No el coneixia i ara és una persona amb la qual tinc molta afinitat, també perquè és un estil de base que m’agrada molt i m’agradaria seguir una trajectòria com la seva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)