Eurolliga

Matrícula d’honor del Barça a Moscou (75-88)

Higgins (25 punts) lidera l’exhibició dels blaugrana amb un treball col·lectiu d’un nivell impressionant

El Barça, encara amb les baixes de Mirotic, Claver i Davies, ha fet una exhibició espectacular a Moscou (75-88) i ha guanyat al líder intractable CSKA a qui li han guanyat també el bàsquet-average perquè ja l’havien guanyat al Palau Blaugrana. Higgins, amb 22 punts, ha estat l’artífex d’un triom de molt prestigi

El Barça ha arrencat amb problemes en el joc interior on Pustovyi s’ha carregat amb dues faltes ja al minut 4. Jasikevicius ha apostat per Badji però ha durat poc perquè el potencial interior rus és espectacular i ha començat a passar factura. A més, físicament els d’Itoudis han fet un pas més ofegant en defensa els blaugrana. El CSKA ha agafat un màxim avantatge de 12 punts (38-26) després d’una cistella de Mike James. Però els triples d’Abrines (4/4) i l’explosivitat de Higgins (15 punts) en el seu retorn a Moscou han deixat descol·locat al CSKA que ha començat a fer accions individuals i a perdre el control del matx. Fins el punt que una cistella de Pustovyi ha consolidat un parcial increïble de 2-16 per posar-se per davant (40-42) tot i que les sensacions dels primers 20 minuts és que els russos havien dominat amb autoritat.

Al tercer quart els blaugrana han deixat el CSKA set minuts sense anotar cap cistella i amb l’aparició de Hanga en escena el Barça ha agafat el màxim avantatge del matx (44-53). Jasikevicius ha situat Hanga de base per mantenir el nivell d’intensitat. Però l’exhibició dels blaugrana ha continuat en el darrer quart on els rusos s’han vist impotents per aixecar el matx. Calathes, amb dos triples seguits, ha enfonsat definitivament el CSKA a 5:34 pel final (62-75).