Lliga femenina

La sessió dels divendres

Bàsquet. L’Spar Girona no falla en la prèvia dels tres partits d’Eurolliga, en un partit d’alts i baixos i contra un equip que debuta en l’Eurocopa, resolt per la defensa en la segona meitat

Spar Girona 63 La Laguna 54

SPAR GIRONA:Vasic (9), Eldebrink, Araújo (5), Gray (7), Reisingerová (14) –cinc inicial–; Elonu (11), Palau (11), Labuckiene Oma i Ferrari (6). 20/50 de 2, 5/16 triples (Vasic, Araújo, Elonu, Palau i Ferrari), 8/15 tirs lliures, 34 rebots (6 Gray), 12 assistències (4 Vasic) i 64 de valoració (12 Reisingerová).LA LAGUNA TENERIFE:Herrera, Nogic (5), Bettencourt (6), Kostourkova (8), Atkinson (17) –cinc inicial–; Abdi, Montenegro (2), Fasoula (11), Raksanyi (2) i Nauwelaers (3). 17/43 de 2, 4/15 triples (2 Bettencourt i 1 Nogic i Nauwelaers), 8/12 tirs lliures, 28 rebots, 8 assistències (4 Atkinson) i 39 de valoració (13 Atkinson).PARCIALS:13-17, 20-14 (33-31), 13-15 (46-46) i 17-8 (63-54).

La sèrie de tres partits de lliga en sis dies, abans de la bombolla d’Eurolliga –tres en quatre–, la tanca l’Spar Girona amb una victòria que, a diferència de la de dilluns contra mig Al-Qázeres, sí que pot servir a l’Uni en la posada a punt en l’aspecte col·lectiu. Si avui fa una setmana resolia un final ajustat a Saragossa, ahir va saber que treballant al darrere té un salvavides.

“Hem estat amb tensió i treballant molt bé menys en la sortida, que també m’irrita”, diu Julbe sobre la defensa a la segona meitat. I això que les visitants reservaven dues titulars com són Ocete i Taylor, per al seu debut europeu a València en l’Eurocopa. A l’Uni, Vasic marxava molt coixa per un cop en el tercer quart, assenyalat com a falta en atac i que no li impedia tornar en l’últim quart.

A batzegades

El triomf s’explica des de les ratxes, allò que es fa en els entrenaments amb la consciència que a l’hora de la veritat caldrà un sobreesforç per donar-hi continuïtat. Primer un 9-0 per posar-se al davant (9-4) i fins que Fassoula aprofitava que Reisingerová seia (11-17). Després un 8-0 per arribar al descans per sobre, tot i anotar només en accions individuals i no fruit del sistema. Un altre 9-0 per replicar el 0-10 al principi del tercer quart, amb Reisingerová a 6:36 fent la primera cistella en joc (42-41). I finalment un 12-0 liderat per Elonu, autora de 9 punts en el quart quart (51-48 triple) i que va tancar el partit amb dos contraatacs.

És el pitjor partit de la meva fase; a Salamanca no vam estar bé i aquest em fa sentir malament. La bombolla no pot servir d’excusa

La copa, a València el 2021 i el 2022

La FEB ha designat el València organitzador de la competició aquest any (4-7 de març) i el que ve. Avenida, València, Spar Girona i Lointek Gernika són els caps de sèrie en un sorteig que s’ha de fer els pròxims dies. L’Uni s’enfrontarà en els quarts de final a l’Estudiantes, el Guipúscoa, l’Ensino o el rival d’ahir als quarts.