Eurolliga

El Iekaterinburg - Spar Girona, un plaer (90-83)

Bàsquet.

L’Spar Girona ha perdut contra el Iekaterinburg i haurà d’esperar que l’Schio perdi amb el Riga o guanyar-lo demà (20 h) –la derrota per tres també li val– per accedir als quarts de final de l’Eurolliga per primer cop.

El partit ha estat un plaer per a l’espectador, amb un plantejament de poc desgast tal com havia dit Alfred Julbe –Labuckiene amb 21:48 ha estat la jugadora amb més temps al parquet– que suposa un reforç i la millor activació per a l’Uni de cara el transcendental duel de demà al vespre.

Magisteri col·lectiu

El Iekaterinburg ha disposat d’una màxima de 9 al primer quart (15-6 Vandersloot al contraatac, la quarta titular en anotar). L’Uni ha jugat sempre de cara i amb Julbe plantejant la rotació de cinc en cinc (a 4:01 amb 15-8, Reisingerová) ha acabat el primer quart 24-17 amb punts de sis jugadores i només les pivots altes, que se’n farien un fart amb les continuacions cap a fora –16 punts la txeca i 14 la lituana–, repetint.

Vadeeva ha fet la primera falta del conjunt rus a 9:01 per a la mitja part, però amb una defensa zonal molt dinàmica –dos tres amb Elonu o Araújo a dalt al costat de la base– i canviant de dona a cada moment l’equip gironí s’ha fet amb el control del ritme i ha lligat un 0-8 (26-25, Labuckiene) que trencava Vadeeva. Araújo, Reisingerová i Vasic de tres han capgirat el marcador (30-34) després d’un altre canvi de cinc i només el retorn de Jones per Griner i cinc punts seguits de Quigley triple inclòs com en l’inici (5-2) permetien les blanques marxar per davant al vestidor. Això sí, amb tres punts de marge pel triple de Palau (44-41), la desena de l’Spar Girona en encistellar.

La resistència

El cinc inicial ha aguantat la sortida del Ieka (55-53 a 5:11) després d’un 0-6 liderat per Gray i malgrat el segon triple de Palau (57-56) els dos seguits de Quigley (5/8) tornaven a ampliar la diferència fins la màxima de 9 (65-56 temps mort d’Alfred Julbe a 2:08).

Laia Palau ha obert el darrer quart amb el seu tercer triple (67-63) i ha encistellat el seu tretzè punt amb la dreta a 8:52 després (67-65). Julbe ha tornat a canviar el cinc a 7:37 i després que Ferrari de 6,75 m reduís la diferència (71-68).

Stewart tornava a situar la diferència en nou (79-70) amb el Iekaterniburg jugant a camp obert perquè l’Uni el pressionava o fallava i Reisngerová acabava les accions a sota (81-74) a quatre per acabar però la seva cinquena falta a 3:20 amb Meesseman encistellant el seu addicional feia que la diferència superés la barrera psicològica (86-75).

Araújo, de 6,75 i amb un dos més un sobre Torrens a 2:15 (88-81) allargava la resistència gironina –amb Julbe canviant de nou les cinc peces entre les quals hi havia Júlia Soler– fins que amb 88-83 ferrari ha perdut la passada a Elonu oberta al triple a 1:13.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)