Eurocopa

El Sedis perd per 57-50 i es queda a les portes dels vuitens de l’Eurocopa

Necessitava guanyar l’ACS Sepsi o perdre per menys de tres punts de diferència per continuar viu en la competició

El Sedis Cadi s’ha quedat a les portes dels vuitens de final de l’Eurocopa. Amb la derrota per 57-50 contra l’ACS Sepsi, el conjunt alturgellenc ha quedat eliminat pel basket-average, tot i haver sumat dues victòries, igual que l’equip romanès, que exercia d’amfitrió, i el Villeneuve, els dos clubs que continuen vius en la competició. El conjunt de Bernat Canut necessitava un triomf o una derrota per menys de tres punts per continuar endavant. Després d’una gran primera meitat (26-34), el Sedis ha perdut pistonada en la segona part i, tot i que ha tingut possibilitats fins al final, no ha pogut capgirar la dinàmica imposada per Gardner (17 punts) i companyia.

L’equip romanès ha colpejat primer (9-3). Però el temps mort demanat per Bernat Canut ha servit perquè el conjunt alturgellenc ajustés la defensa i amb el control del rebot pogués capgirar el parcial del primer quart (15-17). El Sedis ha intensificat el seu domini en el segon quart. La intensitat defensiva ofegava el joc de les locals i les catalanes, amb la recuperació de pilotes i el total control del rebot (17-26 a la primera meitat), eren les que marcaven el ritme de joc. La direcció de Laura Peña i els triples de Bahí i Resimont han donat consistència al joc del Sedis que ha tancat la primera meitat amb un màxim avantatge de 8 punts (26-34) després d’una cistella de Dornstauder, que amb 9 rebots ha estat una de les destacades en els primers vint minuts de partit.

Com a l’inici de partit, el Sepsi ha tingut una millor posada en escena i amb un parcial de 8-0 (34-34) ha igualat el resultat només començar. Canut s’ha vist forçat a demanar un altre temps mort i momentàniament ha aturat el cop. L’equip romanès, però, s’ha mostrat molt més consistent en aquest quart i liderat per Gardner ha segellat un parcial de 19-8 (45-42) que donava momentàniament la classificació a les locals amb vista a l’últim període. Els nervis i la pressió s’ha deixat notar en l’últim quart. Cap dels dos equips veia cistella i ha estat Dornstauder qui ha pogut trencar el gel després de més de 3 minuts (45-44). Les imprecisions i les pèrdues de pilota s’han repartit per totes bandes, però el Sepsi ha tingut un punt més d’encert que les catalanes per segellar el seu accés als vuitens de final. Gran actuació, en tot cas, per les alturgellenques.