Eurolliga

De mica en mica s’omple la pica

Bàsquet. L’accés de l’Spar Girona als quarts de final de l’Eurolliga per primer cop en la seva història consolida la tendència a Europa de l’Uni, que des del seu debut el 2015 cada temporada ha millorat la posició del curs anterior

La presència de l’Spar Girona entre els vuit millors del continent, per primer cop i després del frenètic desenllaç de la bombolla a Schio, consolida la trajectòria sempre ascendent de l’Uni a Europa.

El primer títol de lliga, el 2015, va fer impossible renunciar un any més a la competició continental i el debut va ser en l’Eurolliga, amb 4-10 (4-3 a Fontajau) i l’equip últim del seu grup amb el mateix balanç que l’Avenida –penúltim de l’altre– proper rival de quarts al març a doble partit en una sola seu.

L’Eurocopa va suposar un procés de tres anys de creixement que va acabar a Montpeller en la semifinal. En l’estrena el primer partit perdut contra l’AGÜ de Gray (85-54, 23 punts i 7 assistències de la base de l’Spar), que seria subcampió, va deixar l’Uni fora en la segona eliminatòria posterior a la fase de grups.

Les nits

El segon any a l’Eurocopa va ser el Galatasaray, que venia de l’Eurolliga i acabaria campió, el botxí a Fontajau amb la suspensió de Dubljevic a cinc segons i en una edició amb les primeres grans nits europees com la de la remuntada contra l’Olympiacòs. El curs següent les eliminatòries amb tornada a casa contra MBA Moscou i Szekszard –aquella pròrroga...–, feien habitual l’èpica en els finals, com en l’anada contra el BLMA, deixant en tres el desavantatge per a la tornada amb un 27-12 al darrer quart.

El segon títol de lliga el 2019 va tornar a convertir en imperatiu disputar l’Eurolliga i, el curs passat, l’Uni va milorar la primera experiència amb l’accés als quarts –contra el Venècia la competició es va cancel·lar– amb la primera victòria fora de casa en la darrera jornada, també a Montpeller (45-57).

Aquest curs, l’equip va jugar per primer cop la prèvia i, en dues bombolles, la primera a Fontajau; l’Spar Girona passa a quarts amb 3-3 i per una sola cistella, la que no va fer Achonwa (28 punts) sota el cèrcol en el darrer instant.

LA DADA

81
partits
de competició europea en sis cursos, tres d’Eurolliga (14-21) i tres d’Eurocopa (38-8), de l’Uni
Eurolliga 2015/16 4-10
Últim del grup B
Eurocopa 2016/17 9-1
Eliminatòria de 8 contra AGÜ Sport
Eurocopa 2017/18 9-3
Quarts de final contra Galatasaray
Eurocopa 2018/19 10-4
Semifinals contra BLMA
Eurolliga 2019/20 6-8
Quarts de l’Eurocopa
Eurolliga 2020/21 4-3
Quarts de final
Patrocini

Cayetano Pérez: “Encara estem patint pel «Glòria»”

“No teníem una assegurança específica que cobrís el tema de l’aigua. La del pavelló, com que és municipal, no ens ha cobert el nostre material i no hem cobrat res”, diu el president de l’Uni just un any després de la inundació de Fontajau, que va deixar el club en una situació dramàtica. “No hi ha hagut cap ajuda ni subvenció per l’aiguat. Encara estem patint pel Glòria”, assegura. Pérez exposa que van haver de comprar el material del campus o que a la sala de fisioteràpia han anat adquirint material per poder continuar com han pogut. Una situació que amb la pandèmia i el conseqüent descens d’abonats deixa el club a les portes de tancar el seu primer exercici amb pèrdues tot i haver reduït el pressupost. El president diu que han mirat d’aïllar la plantilla d’aquesta situació, tot i que es nota per exemple amb la retallada en els viatges. Abans eren expedicions de divuit integrants i en aquesta darrera bombolla s’han desplaçat només una quinzena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)