Lliga femenina

Helena Oma deixa l’Spar Girona de mutu acord amb el club

Bàsquet.

Helena Oma (1,80 m, 1996) deixa de formar part de l’Uni, un cop el club ha acceptat la petició de sortida de l’alera, la jugadora que duia més temps a l’equip i que amb el seu comiat deixa la capitana Laia Palau com la única integrant de la plantilla que va guanyar la lliga el 2019 a l’Spar Girona.

Oma marxa amb 1 punt i 1,5 rebots de mitjana a la lliga en 11 minuts i 2,2 i 2 en 13 a l’Eurolliga, després de reaparèixer de la lesió que es feia el mes de gener de l’any passat i que la va tenir de baixa durant 10 mesos.

L’alera de Terrassa va fitxar per l’Uni el 2016 i el curs 2017/18 va estar cedida al Cadí durant la segona meitat del curs. Precisament en el seu retorn va ser quan va tenir més protagonisme a l’equip, en la primera meitat del curs que acabaria amb el títol de lliga i quan en l’Eurocopa va cobrir molts minuts la rotació de Hampton en el quatre.

Fins aviat

Oma fitxa per l’Ensinno, sisè de la Lliga Femenina amb 11-11 de balanç –aquest diumenge va superar el Clarinos, cinquè, per 63-72– i que disputarà la Copa, en la què podria enfrontar-se a l’Uni als quarts de final perquè l’Spar Girona és un dels quatre caps de sèrie i el conjunt gallec un dels seus possibles primers rivals juntament amb Clarinos, Estudiantes i Guipúscoa.

L’Ensino té a la plantilla Bea Sánchez, també a l’equip que va guanyar la lliga el 2019. Els dos equips s’han de veure les cares el 14 de febrer a Lugo.

Un repte

Pere Puig recorda com el maig del 2017 van fitxar Oma provinent de l’Almeda, de la copa Catalunya. “Ha tingut mala sort amb les lesions, però s’ha guanyat l’estima de tothom” diu el director esportiu en una compareixença de comiat, en la què recorda: “és norma d’aquest club no retenir la gent que vol marxar. Això és casa seva i sempre podrà tornar”.

Puig ha explicat que el mes d’octubre Oma va demanar la sortida coincidint amb el relleu a la banqueta, quan tornava de la lesió i per gaudir de minuts. El director esportiu diu que l’agent de la jugadora els va tornar a demanar sortir abans de la segona bombolla de l’Eurolliga.

Gratitud

“Marxo de la que ha estat casa meva durant gairebé cinc anys. Vaig arribar sent una nena i sense tenir clar què volia fer amb la meva carrera esportiva” diu Helena Oma, agraïda amb la junta i les jugadores amb qui ha compartit vestidor. “He mirat de donar el meu cent per cent, estic molt agraïda de ser tant estimada. Marxar així potser no agrada a algunes persones però els trens passen i si no els agafes potser no tens una altra oportunitat” argumenta l’alera, que vol veure de què és capaç conscient que on vagi s’haurà de guanyar els minuts amb esforç.

“No tothom té la sort d’estar en un club com l’Uni, m’he sentit estimada per l’afició des del primer dia i ens tornarem a veure, és un fins aviat” s’acomiada.

Quatre llicències

“No estem en condicions de portar cap relleu” especifica Pere Puig, que qualifica la situació econòmica de “catastròfica”. “La situació és molt perillosa, tot i la rebaixa en el pressupost a l’estiu la gent ho passa malament” apunta, agraint l’esforç del patrocinador principal, Spar, i recordant que els petits col·laboradors o fonts d’ingressos derivades de la presència de públic a Fontajau o altres activitats que solia fer el club no poden ajudar a la precària situació econòmica de l’Uni.

“Ens falta una llicència per complir la quota de quatre de formació però no volem pujar jugadores de la Lliga Femenina 2”. Laia Moya o Iho López podrien entrar a la plantilla d’Alfred Julbe però el GEiEG es quedaria sense una peça important ha explicat Pere Puig. L’Spar Girona ha de donar d’alta una llicència abans de divendres.

“Voldríem una jugadora efectiva, estem mirant com ho resolem però en cap cas seria una jugadora professional” és l’argument per no recórrer a la trampa que fan molts clubs activant llicències que no són de jugadores professionals.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)