Lliga femenina

Helena Oma deixa l’Uni

L’alera vallesana tanca la seva etapa al club, després de gairebé cinc anys

Superada la lesió que l’ha tingut deu mesos de baixa, fitxa per l’Ensino després d’haver demanat la sortida i a la recerca de més oportunitats

“He mirat de donar el meu cent per cent, estic molt agraïda de ser tan estimada. Que marxi així potser no agrada a algunes persones, però els trens passen i, si no els agafes, potser no tens una altra oportunitat.” És el comiat d’Helena Oma (1,80 m, 1996) de l’Uni Girona, el seu club des del 2016, que deixa a petició pròpia per incorporar-se a l’Ensino. Era la jugadora amb més temps a l’equip, amb una cessió al Cadí durant la segona meitat del curs 2017/18 entremig, i una de les jugadores més estimades per l’afició.

Oma marxa amb 1 punt i 1,5 rebots de mitjana en la lliga en 11 minuts i 2,2 i 2 en 13 en l’Eurolliga, després de reaparèixer un cop superada la lesió del mes de gener de l’any passat, que la va tenir de baixa durant deu mesos. De fet, aquella fatídica caiguda contra el Zamarat en la vigília de Reis del 2020 coincidia amb l’arribada de Marta Xargay i les sortides de Brittney Sykes i la capitana Rosó Buch, una opció que la vallesana també s’havia plantejat.

“Ha tingut mala sort amb les lesions, però s’ha guanyat l’estima de tothom” diu Pere Puig, que l’acompanyava en la compareixença de comiat i que recorda la política del club de no impedir la sortida de les jugadores que ho demanen, sempre que el club no se’n ressenti. L’agent de l’alera ja ho va comunicar a l’Uni a la tardor, però el relleu a la banqueta, primer, i les lesions d’Eldebrink i Ferrari coincidint amb la primera bombolla de l’Eurolliga, després, no van fer viable la sortida. Una circumstància que explica la cronologia de l’adeu, un cop acabada la fase de grups de la competició continental, sense lesions a l’Spar Girona i amb el seu nou equip, l’Ensino, jugant diumenge a Tenerife. Pere Puig recorda que el maig del 2016 van fitxar Oma provinent de l’Almeda, de la copa Catalunya, i el repte que representava tant per al club com per a ella el salt de categoria.

La millor Helena Oma a Fontajau es va veure el 2018/19, després del pas per la Seu. Capacitat de treball a la pista i versatilitat per cobrir amb molt bones prestacions la rotació de Hampton en el quatre en els partits d’Eurocopa, per la lesió de llarga durada de Bea Sánchez i la condició de cotonou de Leia Dongue, fitxada a l’hivern però que no podia jugar a Europa.

PROTAGONISTES

Marxo de la que ha estat casa meva gairebé cinc anys. Vaig arribar sent una nena i sense tenir clar què volia fer amb la meva carrera
No tothom té la sort d’estar en un club com l’Uni. M’he sentit estimada des del primer dia. Ens tornarem a veure
Helena Oma
S’ha guanyat l’estima de tothom. És norma d’aquest club no retenir la gent que vol marxar. Això és casa seva
Pere Puig
Patrocini

La quarta llicència de formació

“Ens falta una llicència per complir la quota de quatre de formació però no volem pujar jugadores”, diu Pere Puig sobre la baixa d’Oma, que deixa Palau, Soler i Araújo com les úniques que compleixen el requisit. L’Uni ha de donar d’alta una fitxa abans de divendres per rebre el Bembibre (19.30 h) i pujar una vinculada del GEiEG Uni de manera definitiva –puntualment sí que poden pujar– queda descartat. Com fitxar: “No estem en condicions. La situació és molt perillosa, tot i la rebaixa en el pressupost a l’estiu.” La solució serà una llicència no efectiva, com la de Noe Jordana o Laura Antoja, assistent d’Alfred Julbe que estarà igualment a la banqueta gironina.

Les mateixes campiones de lliga el 2019 a Lugo que a Girona, dues

Oma fitxa per l’Ensino, sisè de la lliga –11-11, abans d’ahir va igualar el balanç al Clarinos, cinquè, superant-lo per 63-72– i que disputarà la copa, en què podria enfrontar-se a l’Uni en els quarts de final perquè l’Spar Girona és un dels caps de sèrie i el conjunt gallec, un dels seus possibles primers rivals. Oma coincidirà a Galícia amb Bea Sánchez, també en l’equip que va guanyar la lliga el 2019. A l’Ensino hi haurà les mateixes jugadores de l’últim equip campió de lliga –el curs passat la competició es va declarar deserta– que en l’actual vestidor gironí, en què Laia Palau és l’única que no s’ha mogut. Julia Reisingerová, MVP d’aquella final, va jugar la temporada passada al València. Els dos equips s’han de veure les cares el 14 de febrer a Lugo. El partit a Fontajau (6 novembre, 88-53) va ser el primer del curs a casa per a Helena Oma (12 minuts).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)