ACB

JORDI MARTÍ

DIRECTOR TÈCNIC DEL JOVENTUT

“Hem de tocar de peus a terra”

Jordi Martí fa un repàs del Joventut en un moment que pot ser un punt d’inflexió per poder retornar la Penya entre els grans

Patrocini

Jordi Martí (26/11/1971, Badalona) és el director tècnic de la Penya des de fa vuit temporades. Està vivint i construint la transformació d’un club que va estar a un pas de desaparèixer i que ara, amb la injecció econòmica de Scranton, està recuperant els seus orígens il·lusionant amb gent de la casa.

Ja hem arribat a l’equador del curs. Quin balanç en fa?
Li posaria una bona nota. A l’estiu noms com Tomic i Ribas van il·lusionar la gent, però hem de tocar de peus a terra i saber quin és el nostre pressupost i les nostres possibilitats. Si ho fem tot bé, podem competir amb tothom, però si no som vulnerables. Hem mostrat identitat Penya. Som un equip anotador i ens hem de posar el mono de feina i abaixar els punts encaixats. Si ho aconseguim serem molt competitius. Però l’objectiu és fer passos endavant i n’estem fent. No sé fins on arribarem però ja som a la copa i a prop dels quarts de l’Eurocopa.
Al final han decidit fitxar. Què esperen de Jackson?
Hem anat avançant a Europa i per l’exigència de les dues competicions ens donarà oxigen per als jugadors de perímetre. Té físic, entén el joc i té qualitat.
Quants cops s’havien plantejat realment fitxar?
Diverses vegades, però ho vam descartar perquè volem ser un club sostenible. Recordo que el club va estirar més el braç que la màniga i quasi desapareixem. Hi ha clubs que s’estan excedint i, ara mateix, sense patrocinador i sense públic els ingressos han baixat. Estem sent molt seriosos complint amb la gent que tenim. Vam fer una plantilla curta i per això vam poder fitxar Tomic. Hi ha plantilles de 16 jugadors de màxim nivell.
Tenint Jackson i Bassas en la posició de base, es plantegen una cessió de Zagars?
L’Arturs és un jove en projecció, l’hem de cuidar perquè apostem per ell, però no ha tingut continuïtat. Ara amb les baixes de Ventura i Dawson no ens plantegem cap cessió però no ho descartem. Ha de viure experiències i tenir minuts. És un cas semblant al de Norel, que el tercer any sènior va anar cedit a Alacant i va tornar consolidat.
Per arribar lluny a l’ACB i a Europa Tomic i Ribas han de ser més diferencials?
En Pau, amb les dues lesions, s’ha perdut molts partits i hem perdut continuïtat com a equip. L’Ante ha passat la Covid i hi ha una fase de recuperació. Però no hem d’oblidar que els nostres rivals sempre volen frenar l’Ante i el castiguen molt. Això està fent que d’altres, com el Xabi, estiguin molt bé en atac perquè es focalitza molt en l’Ante i li deixa espais.
Morales va parlar no només d’aspirar a vèncer partits sinó títols. La hi veu, la Penya?
Guanyar títols va acompanyat de tenir pressupost i tenir bons jugadors. El que sí que tenim, i m’agradaria que la gent de la Penya se’n sentís orgullosa, és un grup de gent que fa poc sortia d’un descens i s’estan fent grans amb nosaltres. Si som capaços de mantenir-los estem a pocs passos de poder somiar amb un equip d’èxits de la casa amb fitxatges de qualitat. Aviat ens trobarem que els joves ja no tenen 20 anys sinó 24 i llavors anirem a totes.
Any estrany amb Neno...
Té molt talent ofensiu però ha de millorar en defensa. I ho està intentant. Està molt implicat amb el grup, és un nano d’aquí i té la seva manera de ser. Esperem que faci un pas més, però té l’edat que té i està experimentant coses i les està assumint.
Carles Duran ha rebut crítiques, però creu que hi ha algun tècnic millor per a la Penya?
Soc de Badalona i veig bàsquet des que Antonio Serra era entrenador. De sempre a la graderia de la Penya hi ha hagut de 4.500 a 12.000 socis i a Badalona tots saben bàsquet, no com a altres llocs. Als tècnics se’ls ha de valorar pel global, no només pels resultats. Tenim un equip molt jove. No tots els entrenadors que han passat per aquí han apostat per joves. Feien jugar veterans per estar a mitja taula. Ara ens estem arriscant amb joves per intentar, a poc a poc, estar a dalt, però hi ha un peatge. No tots els entrenadors ho assumirien i el Carles ho fa perquè és de la casa. Deixant de banda el Pau i l’Ante, hauríem de valorar quina mitjana d’edat tenim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)