Lliga femenina

L’Spar Girona compleix abans de l’aturada FIBA (87-69)

Bàsquet.

L’Spar Girona ha superat el Bembibre, penúltim de la Lliga Femenina, en el primer partit des de la bombolla a Schio i l’últim abans de l’aturada per la finestra FIBA. Els dinou punts de Chelsea Gray o els tres triples de tres intents de Júlia Soler són el més destacat d’un exercici de descompressió col·lectiva i a l’espera de reprendre la competició el dijous 11 de febrer a Fontajau contra el Cadí, dos anys després de la darrera visita del Sedis i en l’inici d’un tram de calendari amb tres partits en cinc dies per començar.

De tres en tres

El tercer 2+1 de Chelsea Gray donava la màxima a l’Uni al primer quart (24-13), en un inici imperial de la base californiana, que després de compartir cinc inicial amb Laia Palau deixava el parquet a 1:09 amb 11 punts i 15 valoració (un triple fallat i una pèrdua). Els triples de la capitana, Vasic i Soler –les dues reserves– i Reisingerová o Elonu assistides per les bases completaven un primer quart (26-17) que Gray obria al sisè segon (2-0).

Laia Palau ha agafat el protagonisme ofensiu a mig segon quart després del segon triple de Vasic (31-17) i amb dues accions seguides ha amanit els minuts previs al parcial de 0-9 que l’equip gironí ha encaixat abans del descans (45-36) per les pilotes perdudes (11-9).

Higgs de tir lliure i després d’una nova pèrdua local ha continuat amb el parcial (0-13, 45-40) a l’inici del tercer quart i, fins que Palau no ha enllaçat assistències (49-42 Elonu i 51-42 Vasic) i falta en atac forçada el ritme no ha estat de nou vermell: 57-44, Elonu al contraatac, sisè punt seguit, el quart a plaer a 4:55 (temps mort visitant).

La defensa zonal d’Alfred Julbe ha permès el Bembibre anotar en un tres i no res els mateixos triples que duia fins llavors mentre Ferrari i Vasic els fallaven (57-50). Gray era la que anotava (59-50, 17è) però de nou els errors deixaven empatat el quart (18-18).

Labuckiene amb dues cistelles seguides i el segon triple de Soler després del primer d’Araújo han ampliat la diferència (73-57) i Vasic en suspensió l’ha tornat als 18 d’abans del 0-13 (77-59). El tercer triple de Júlia Soler, en ple intercanvi (82-67), el primer d’Elonu o l’entrada de Camila Martínez, del GEiEG Uni, a 1:29 ha arrodonit el triomf.