ACB

Un 10-0 per començar l’any

Bàsquet. El Barça passa per sobre de l’UCAM al Palau amb una exhibició defensiva en el tercer quart (25-9) i continua invicte en el 2021

Barça 92 UCAM 63

BARÇA:Oriola (6), Higgins (4), Martínez (9), Mirotic (13), Calathes (3) –cinc inicial–, Davies (6), Westermann (9), Hanga (8), Bolmaro (6), Smits (2) i Kuric (15). 22/43 de 2. 10/21 triples (3 Westermann, 2 Hanga, 2 Kuric, 1 Bolmaro, 1 Martínez, 1 Mirotic). 18/21 tirs lliures. 35 rebots (5 Calathes). 15 assistències (4 Higgins, 4 Calathes). Valoració (15 Mirotic).UCAM:Radovic (4), Lima (9), Strawberry (12), Rojas, Frankamp (9) –cinc inicial–, Davis (6), Townes (3), Bellas (10), Malmanis, Jok (6) i Cate (4). 15/39 de 2. 7/20 triples (3 Strawberry, 2 Bellas, 1 Jok). 12/14 tirs lliures. 26 rebots (4 Radovic). 9 assistències (2 Strawberry). 42 valoració (16 Bellas).PARCIALS:20-11, 17-25, 25-9 i 30-18.

El Barça ha començat el 2021 com una piconadora. Ahir va tancar el gener amb la desena victòria en deu partits (sis d’Eurolliga i 4 de l’ACB) i ho va fer, tal com vol Jasikevicius, des de la defensa en un tercer quart en què l’equip va col·lapsar l’UCAM de Sito Alonso, que en la primera part s’havia fet valer (37-36). Els blaugrana van tenir els seu rival gairebé sis minuts sense anotar en la represa (25-9), fet que va obrir la llauna per a l’exhibició ofensiva final en els darrers minuts, amb protagonisme per als menys habituals, sobretot Westermann, Bolmaro i Pustovyi.

Abans Higgins, Mirotic, Calathes, Sergi Martínez , Hanga i Davies van ser, en l’aspecte defensiu, unes paparres. Van ser els primers en gaudir sobre la pista de l’exhibició de l’equip, amb pressió a tota la pista, dos contra u, canvis defensius, taps i rebots. El segon màxim anotador de la lliga, Frankamp, les va veure quadrades (0 de 6 en triples) però els seus companys (21 pèrdues) també van quedar desactivats per l’energia i actitud dels blaugrana, que van portar al límit la màxima que igualant la intensitat d’un rival tècnicament inferior aquest no té cap possibilitat.

La defensa i l’esclat de Kuric al final del tercer quart i l’inici de l’últim van desintegrar el partit. Després del segon triple del nord-americà la diferència va saltar pels aires (68-45) davant la impotència d’Alonso i els seus jugadors. Durant molts minuts l’exentrenador del Barça va aconseguir portar el partit al seu terreny ja que els blaugrana, tot i manar en el primer quart (20-11) amb Martínez com a estilet, van veure’s superats en el segon davant els triples d’Strawberry i les cistelles de Lima sota el cèrcol. Amb 34-36 un triple de Hanga sobre la botzine va ser la senyal que alguna cosa podria canviar, com així acabaria passant, en la represa.

Hem fet una de les millors segones parts de la temporada, hem estat molt físics i hem jugat molt bé