LEB Or

El Girona ja mira cap amunt

Bàsquet. Els de Carles Marco sumen contra el Granada el quart triomf en cinc partits en la millor actuació de la temporada de Rozitis (18 punts i 10 rebots) i Busquets (24 punts i 5 triples)

Girona 81 Granada 66

BÀSQUET GIRONA:Sàbat (10), Busquets (24), Logan (5), Schaftenaar (11), Rozitis (18) –cinc inicial–, Barral, Jónsson, Cosialls (9), Dibba i Sevillano (4). 22/42 de 2. 10/24 triples (5 Busquets, 2 Sàbat, 1 Cosialls, 1 Logan, 1 Schaftenaar). 7/12 tirs lliures. 32 rebots (10 Rozitis). 14 assistències (5 Sàbat). 82 valoració (29 Rozitis).COVIRÁN GRANADA:Bropleh (3), Murphy (8), Rodríguez (11), Costa (9), Fall (6) –cinc inicial–, Martínez (3), Bressan, Díaz (8), Pardina (9) i Iriarte (9). 20/42 de 2. 5/16 triples (2 Díaz, 1 Martínez, 1 Rodríguez, 1 Pardina). 26 rebots (7 Pardina). 7 assistències (2 Rodríguez). 63 valoració (21 Pardina).PARCIALS:22-22, 20-17; 18-15 i 21-12.

La propera (12-02-21)

Canoe-Força Lleida; Múrcia-Bàsquet Girona; Granada-Alacant; Almansa-Mallorca; Osca-Castelló.

El Girona, tot i els entrebancs que està vivint en la seva estrena en la LEB Or, continua progressant adequadament i, ahir, va sumar el quart triomf en cinc partits. Ho va fer contra un dels equips més forts del grup, el Coviran Granada, superat en totes les facetes del joc pels de Carles Marco, que no va poder disposar del seu pivot més en forma, Faye. Rozitis, el jugador més discutit de tots, es va trobar sol davant el perill, en aquest cas el gegant senegalès Fall, i va complir sobradament fent el seu millor partit (18 punts i 10 rebots). Busquets, cada vegada més determinant, va ser letal des de fora (24 punts amb 5 de 8 triples), però també en les transicions.

La primera part va ser igualada, amb domini del rebot dels gironins en el primer quart i dels andalusos en el segon. El partit va començar amb un intercanvi de cistelles en què els gironins es van sentir còmodes. Després de dos triples de Busquets i una cistella de Logan, la diferència va pujar als 6 punts (21-15), però l’entrada de la segona unitat, amb el debutant Barral i el rookie gambià Dibba, va afavorir els interessos dels visitants, amb una rotació més equilibrada liderada pel gegant senegalès Fall. El pivot, però, es va lesionar en el segon quart després d’un gran tap a Busquets (32-31) i l’aler de Granollers, amb el seu tercer triple, va tornar a posar els gironins en la rampa de llançament (39-33), però el Granada encara va trigar a donar el braç a tòrcer, tot i les dificultats ja en el tercer quart per frenar Rozitis, que sense Fall dominava sota les dues cistelles.

Una gran assistència de Barral a Busquets i un triple de Logan van mostrar l’ambició dels gironins (58-49) contra un rival sense brúixola, tot i el talent de Lluís Costa. Quedava, però, molt partit i males decisions en atac van propiciar que el Granada, en un darrer esforç, es posés 62-61 en el darrer quart després d’un 2-12 just abans que Busquets clavés el seu cinquè triple. A partir de llavors, només va existir un equip a la pista, i més amb l’entrada de Sàbat, que, ja descansat, va moure els fils perquè la diferència s’ampliés fins al resultat final amb dues accions de gran talent, la segona un triple marca de la casa. La defensa de Sevillano i l’esperit indomable de Cosialls havien fet la resta.

L’equip (6-7) se situa a només un triomf del cinquè lloc amb dos partits pendents en un grup extremadament igualat.

Estic content pel Rozitis, perquè fa temps que està entrenant millor i això s’ha notat