ACB

Epopeia en set actes

Bàsquet. El coronavirus no ha impedit que els grans de la lliga lluitin a partir d’avui pel primer títol del 2021 en un torneig preuat per a tots els aspirants, sobretot per a un Barça molt necessitat

La primera copa de l’era pandèmica comença avui a Madrid sense públic i amb grans restriccions, però el xou, com diuen, ha de continuar. Hi ha aspirants que són vistos com a favorits per les sensacions amb les quals arriben i d’altres, per la seva situació o pel seu nom. El millor exemple és el xoc d’aquesta nit entre el Real Madrid, l’actual campió, i el València (21.30 h). Sobre el paper, els blancs (20-1 en la lliga i defensors de la corona) haurien de superar el primer obstacle, però els de Ponsarnau es presenten a Madrid després de 12 victòries seguides en la lliga. Abans el Tenerife, gran revelació de la temporada, haurà de suar de valent contra l’equip de moda, el San Pablo de Peñarroya (18.30 h), que arriba al torneig després d’aixecar la Intercontinental i sense res a perdre.

En espera del debut del Barça, contra l’Unicaja, i el Joventut, contra el Baskonia, demà, és fàcil predir que cap dels set partits que s’han de jugar es pugui decantar amb facilitat. Pablo Laso no s’amaga i es considera favorit –ha guanyat sis de les últimes nou edicions–,però la prova de foc d’avui és formidable. Tot i que el València té les baixes segures de San Emeterio i Sastre i la més que probable de Vives, els blancs tampoc disposen de Taylor i alguns jugadors, com Llull, Rudy i Laprovittola, no hi arriben en les millors condicions. Ponsarnau, campió de l’Eurocopa el 2019 i que busca el primer títol estatal, té una idea molt clara de com fer front a la gran amenaça blanca, Tavares: aprofitar el tir exterior de Tobey i Dubljevic. “Per treure’l de la zona haurem d’estar inspirats, però contra el Madrid, per guanyar l’equilibri en tots els aspectes del joc, és clau.”

Del Tenerife-San Pablo, duel d’una incertesa absoluta, se n’espera sobretot espectacle. Són els equips més anotadors de la lliga (87,2 i 87,48) amb l’etern Marcelinho dirigint les operacions dels canaris. L’exjugador del Barça i la Penya és el màxim assistent de la història de la competició (117).

Abrines, a punt

En la banda “catalana” del quadre, el Barça i el Joventut podran observar des la grada –no hi haurà públic– les batusses dels seus hipotètics rivals en les semifinals mentre planifiquen l’última hora. Al Barça, que arriba amb grans sensacions al torneig, la bona notícia és que Abrines segurament estarà a punt per jugar contra l’Unicaja. Dels vuit equips, probablement és el que té més pressió per la manera com va perdre l’última lliga i per la necessitat que té la secció d’aixecar un títol després de la inversió sense precedents que es va fer amb l’arribada de Mirotic, Higgins, Davies i Abrines.

La Penya arriba amb ganes de fer-se valer com a equip històric que és. Carles Duran, en aquest sentit, ho té clar: “El partit contra el Baskonia el veig al 50 per cent i m’agrada jugar contra ells, serà un partit emocionant i de joc molt vistós.”

2000-2020
2020 Real Madrid
2019 FC Barcelona
2018 FC Barcelona
2017 Real Madrid
2016 Real Madrid
2015 Real Madrid
2014 Real Madrid
2013 FC Barcelona
2012 Real Madrid
2011 FC Barcelona
2010 FC Barcelona
2009 Baskonia
2008 Joventut
2007 FC Barcelona
2006 Baskonia
2005 Unicaja
2004 Baskonia
2003 FC Barcelona
2002 Baskonia
2001 FC Barcelona
2000 Estudiantes
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)