Lliga femenina

L’Spar Girona s’endú el duel català amb el Cadí per desè cop seguit (86-83)

Bàsquet.

L’Spar Girona ha superat el Cadí i ja du deu victòries seguides contra l'equip de la Seu, que no s’ha vist per sota fins que quedaven 6:32 per acabar i que ha disposat de 15 punts de màxim avantatge (29-44).

El Cadí ha manat des del 0-2 d’Etxarri  i menys en l’empat a 2 de Reisingerová (9 punts al primer quart) ha dut la iniciativa, canviant tot el cinc al cinquè minut i disposant d’una màxima de 8 (16-24, Bahí de tres). L’Uni només tenia punts a dins (Labuckiene 5) i dos triples a comptagotes (11-15 Eldebrink i 22-24 Ferrari) impedien que la diferència fos més àmplia al final del primer quart (22-26 Pujol d’ofensiu).

Els triples visitants (22-29 Raventós i 24-32 Pujol) han fet treure la 3-2 a Julbe, que a 4:17 i amb la màxima del Cadí (29-39) no podia anul·lar el temps que havia demanat, sense punts –Ferrari de tres (27-32) i Elonu dues accions– ni idees –Eldebrink d’u. La tècnica al tècnic local a 2:26 permetia Díaz enfilar més la màxima completant el 0-10 (29-43) i, amb Palau per Ferrari, l’Uni encarava el final del quart amb el cinc inicial i baixava de la barrera psicològica amb un 6-0 (35-44 Eldebrink amb l’esquerra).

Reisingerová de tres, sí de tres, al límit de la possessió i amb el seu setè punt després del descans (18è, 44-52) rescatava l’equip gironí, amb Vasic fent la tercera en la continuada de Bahí (46-55) i sense tocar cèrcol en el seu intent de tres posterior. La viva desesperació. Fins la seva primera cistella (50-57). La segona, assistida per Palau (52-57), obligava Bernat Canut a aturar el partit a 3:30 per acabar el quart i, la sensació, que si la màquina local arrencava tot se n’aniria en orris.

Pujol de tres (52-60) enfonsava la primera aparició de la 1-3-1 amb Ferrari a dalt i Palau a baix per iniciar la transició (56-60 Elonu) però Raventós de tres obria un intercanvi fins el final del quart que tancaven Ferrari (61-65) i una falta en atac per banda.

Labuckiene ha empatat a 65 amb dos tirs oberts a l’inici del darrer quart, en què Julbe apostava per Elonu i Araújo juntes i Eldebrnik d’u perquè la capitana de la selecció nigeriana, d’alera, jugués a prop del cèrcol (67-67 de 4,6 m) i la sueca empatés a 69 amb l’enèsima penetració (11è punt).

Ferrari sortint del carretó ha donat el primer avantatge local amb el seu quart triple a 6:32 (72-70) però Pujol amb addicional responia de seguida (72-73). Vasic en l’altre costat d’on sortia la paraguaiana i Reisingerová quan no duia ni un minut a pista han donat la màxima a l’Spar Girona (76-73) a 4:47 (temps mort del Cadí) i Julbe ha tret de nou la 3-2 amb Araújo a dalt i Vasic a baix al costat de la txeca.

Raventós a tres minuts de 6,75 m ha posat fi al 6-0 local (78-76) i Bahí de tir lliure ha empatat a 78 a 2:31. Araújo al seu cinquè intent de tres ha fet el 81-78 i ha repetir a 1:08 (84-78) per establir una nova màxima vermella. Etxarri amb un triple, un tap i una assistència a Dornstauder (84-83) hi ha posat emoció i, la tercera falta visitant al darrer quart a 6,7 segons després de l’ofensiu de Reisingerová al seu propi error han deixat 4,8 segons i pilota a l’Uni després de la quarta del Sedis.

El bonus del Cadí ha enviat Vasic al tir lliure a 3,2 (86-83) i l’intent de Pujol des de camp propi no ha enviat el partit a la pròrroga.