ACB

El Barça remunta 20 punts i guanya en la pròrroga (103-93)

Els blaugrana han fet una sortida nefasta (9-29) però han aixecat el matx gràcies a una defensa exemplar

El Barça ha hagut de patir de valent per superar l’Unicaja a la pròrroga (103-93) i classificar-se per a la semifinal de demà (19 h) contra el Baskonia. Els de Jasikevicius han hagut de remuntar 20 punts de desavantatge (9-29) després d’una mala sortida.

Els blaugrana s’han vist sorpresos per una sortida impressionant de l’Unicaja amb tres triples consecutius i sobretot amb una defensa zonal que ha generat dubtes al Barça en atac. De l’empat (7-7) els malaguenys han deixat clavats a un Barça precipitat que ha encaixat un inesperat parcial de 2-22 (9-29). L’entrada a pista d’Oriola i sobretot Abrines ha donat un altre cara a l’equip. A ells s’ha sumat Higgins abans del descans per deixar el partit tot obert (39-44). El problema també ha estat en el rebot on l’Unicaja n’ha atrapat 16 per 10 del Barça quan els blaugrana són el segon millor en captures de l’ACB i els andalusos el tercer pitjor equip.

Al tercer quart els blaugrana s’han acostat després d’una cistella de Higgins (44-47) però l’encert en el triple dels malaguenys (9/16) ha tornat a donar-los un coixí (55-62). En aquesta fase Calathes ha mantingut viu el seu equip amb vuit punts seguits.

Jasikevicius ha sacrificat talent ofensiu per posar a pista jugadors físics per ofegar l’Unicaja al darrera amb Hanga, Smits, Davies, Kuric i Westermann. Smits ha posat el Barça a un punt (67-68) i Davies ha donat la volta al marcador (69-68). Els malaguenys psicològicament han quedat tocats i els blaugrana els han acabat de rematar amb un parcial de 17-2 (del 62-68 al 79-70). Hanga, clau. Quan semblava tot sentenciat un parcial de 0-10 de l’Unicaja ha posat emoció (79-80). Però dos triples de Higgins faltant un minut (84-82) i de Mirotic a 43 segons pel final (87-84) semblaven decidir. Però un error en un tir lliure de Mirotic a 17 segons pel final (88-86) va permetre Abromatis anotar al darrer segon i forçar la pròrroga. En el temps afegit s’ha mantingut el frec a frec però el Barça ha trobat Higgins (22 punts) i Mirotic per decantar la balança.

Àlex Abrines ha reaparegut mentre han quedat fora de la convocatòria Victor Claver i Sergi Martínez.