Lliga femenina 2

’Globetrotters’ a Sant Feliu

El Barça CBS és la sensació de la lliga amb un imparable 19-0 que l’acosta a un objectiu històric: l’ascens

L’acord entre el Santfeliuenc i el club blaugrana supera una dècada

Ja ha passat una dècada des que es va forjar l’acord entre el Santfeliuenc i el Barça perquè el club del Baix Llobregat passés a ser la branca femenina del club blaugrana. Un club històric que no passava el seu millor moment jugant a primera catalana després d’haver arribat a jugar a la divisió d’honor. Una dècada després els fruits estan arribant, no només en el bàsquet de base, que els darrers anys ja s’ha tutejat amb Femení Sant Adrià, Almeda, Segle XXI, UE Mataró, Uni Girona..., amb l’arribada de referents en formació com són Toni Pallé o Glòria Estopà o Ferran Martínez en la direcció tècnica. Ara el salt és més gran perquè aquesta base ja té un mirall: ja no han de marxar fora per continuar creixent, sinó que hi ha un horitzó, que és el primer equip.

Els últims anys amb Mateo Rubio a la banqueta el Barça Santfeliuenc va fer una aposta per professionalitzar l’equip. No tant en sous sinó en exigència. Van arribar les primeres estrangeres per fer un salt de qualitat i l’equip va ascendir a la Lliga Femenina 2 en una fase disputada al pavelló Juan Carlos Navarro. Rubio va emprendre un nou camí al júnior del Barça masculí, a pocs metres del pavelló on havia estat els últims anys, per anar a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. El seu relleu, però, no podia ser millor: Isaac Fernández. El mític entrenador ha acabat de donar l’empenta al club rodejat d’un cos tècnic de primer nivell, amb el preparador físic Fran Santana, el fisioterapeuta Nacho Villaroya i els tècnics Glòria Estopà, Pere Sanceri i Carles Daban. Han fet una pinya i l’Isaac ha assolit el seu primer repte: “L’objectiu era ser reconeixibles, ser un equip defensivament durs i amb diferents jugadores alternant diferents posicions. He aconseguit fer un bloc molt xulo, sense tenir una estrella com en altres plantilles. L’estrella és l’equip.” Les xifres l’avalen: 71,3 punts anotats de mitjana i només en reben 50,3. Són intractables i el 19-0 de balanç ho diu tot. Tot això amb 5 jugadores entre 7,8 i 11,2 punts, amb Ainhoa López com a referent i amb Rakovic, Canella, Guerrero, Llobet o Fequiere com a luxe. A elles s’hi ha sumat Rueda, però no ha quedat aquí: a més, quatre del planter, fetes al club, que estan en dinàmica del primer equip i han debutat, que són Laia Anducas, Lucía Navarro, Paula Reus i Paula Garcia, algunes campiones d’Espanya cadets i infantils amb Catalunya. El futur està assegurat. Ara només queda assegurar la plaça a l’elit. Un repte majúscul però més a prop que mai. Veurem si pot assolir-se a Sant Feliu de Llobregat, que podria ser la seu de la fase d’ascens.

4
equips
del grup C de la Lliga Femenina 2 es classificaran per a la fase d’ascens, que es farà en una sola seu, juntament amb els altres 4 classificats dels grups A i B
4
joves
del planter ja han debutat i estan en la dinàmica del primer equip, que són Laia Anducas, Lucía Navarro, Paula Reus i Paula Garcia
11
temporades
fa que es va signar l’acord de vinculació entre el Barça i el Club Bàsquet Santfeliuenc
2
anys
porta Isaac Fernández al capdavant del primer equip substituint Mateo Rubio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)