ACB

Pau Gasol torna al Palau Blaugrana amb els Jocs de Tòquio a l’horitzó

El pivot de Sant Boi s’incorporarà en les properes hores al Barça de Sarunas Jasikevicius, amb qui va compartir equip abans de marxar a la NBA

Pau Gasol (2,15 m, 1980) tornarà a ser jugador del Barça, que ho ha de confirmar en les properes hores, pel que queda de temporada i amb l’objectiu de preparar la seva participació en els Jocs Olímpics. El pivot de Sant Boi arribarà a cost zero per al club blaugrana, on tindrà com a entrenador Sarunas Jasikevicius, amb qui va coincidir a l’equip abans de fer el salt a la NBA el 2001 escollit pels Memphis Grizzlies en el número tres del Draft.

Pau Gasol va guanyar dues lligues i una copa amb el Barça i després de ser rookie de l’any va jugar el play-off de la NBA tres anys seguits amb els Grizzlies (2004-2006). Membre de la generació d’or del bàsquet estatal, tot i tenir un paper molt residual en el títol mundial sub-20, la seva irrupció ha permès Espanya ser campiona del món per primer cop (2006 a Japó tot i no disputar la final) i guanyar dues plates en els Jocs Olímpics, el 2008 i el 2012. A la NBA ha guanyat l’anell amb els Lakers el 2009 i el 2010 al costat de Kobe Bryant.

Lesionat el març del 2019 al peu, quan ja havia passat pels Spurs i era als Blazers, al Palau també coincidirà amb Nikola Mirotic, amb qui va compartir equip als Chicago Bulls i els Milwaukee Bucks.

La data

L’arribada de Pau Gasol coincideix amb l’aturada per les finstres FIBA i, també, amb la data límit per inscriure’l en l’Eurolliga. S’esgota el 24 de febrer, la setmana que ve, perquè no ha disputat la competició amb un altre equip aquesta temporada i a diferència del què passava amb Thomas Heurtel.

Pau Gasol ja té una vinculació amb el Barça, del qual n’és un dels seus ambaixadors. En els últims mesos ja ha pogut entrenar-se amb normalitat i sembla que la fractura al peu no li ha d’impedir reaparèixer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)