Lliga femenina

L’Spar Girona agafa aire contra el Promete (93-57)

Bàsquet.

L’Spar Girona ha superat el Promete en un partit de més a menys i contra u rival que du quatre derrotes seguides. Sense Lyndra Weaver (9 punts per partit) i amb Laia Flores lesionada a 4:34 per la mitja part amb 40-16, les visitants han lligat un 4-21 que feia reaparèixer els fantasmes de l’equip gironí des de l’aturada FIBA.

Per feina

Controlant el rebot darrere l’Uni ha dominat anotant les tres primeres possessions (7-0) en dos minuts i ha encarrilat un duel sense història: 24-6 a 54 segons per acabar el primer quart, temps mort visitant amb 34 a -4 en la valoració. Només Diarra, després d’ofensiu, anotava de dos pel Promete (18-6 i 24-8) perquè Kovacevic ho havia fet de tres (7-3) i la senegalesa de tir lliure (25-8 al primer quart).

Sense oposició, Elonu i Labuckiene (8 punts) tancaven les transicions ofensives mentre el Promete només tenia els triples d’Estebas (33-13 i 39-16). Ferrari ha fet el seu per respondre el primer de la rival (36-13) i malgrat els primers errors –tres seguits en una succeció d’ofensius– Reisingerová (42-18 i 47-20) i Araújo de tres (45-18) s’afegien al bombardeig i Eldebrink feia el 51-23 amb què s’arribava a la mitja part (74-4 en valoració).

Laia Palau amb una suspensió en bloqueig directe marca de la casa ha obert el tercer quart quan havien passat 1:43. La capitana s’ha esforçat a fer-ho maco com en l’assistència sense mirar a Labuckiene (66-29), després de 7 punts seguits d’Elonu triple inclòs –la cinquena local en anotar de lluny.

Una antiesportiva de Labuckiene ha permès el Promete enllaçar un 0-9 de parcial que obligava Alfred Julbe a aturar el partit a 2:38 per acabar el tercer quart (66-38) i, amb Ferrari per Vasic, havia canviat el cinc menys Júlia Soler. Eldebrink ha encistellat després però les blanques s’ho creien i enfilaven un 4-19 amb l’aparició de Nogic de tres (68-41 i 70-46) per tancar el tercer quart (70-48 i 97-29 en la valoració).

Cinc punts seguits d’Eldebrink (75-50 triple) han aturat el 4-21 visitant i Aneas ha demanat minut a 7:51 per acabar). El quart triple de la sueca (82-52 en el seu setè intent) estabilitzava la diferència en la trentena i Clàudia del Moral entrava a 3:16 per acabar en el lloc de Laia Palau (88-54) i ha fet el 93-55 al contraatac assistida per Ferrari.