Lliga femenina

Tan a prop i tan lluny

Bàsquet. Tercera derrota en la lliga de l’Uni, segona contra el València, amb davallada física i de joc després del descans –dues cistelles (16-4)– i Palau fallant la suspensió per a l’empat a 57

València 58 Spar Girona 55

VALÈNCIA BASKET:Ouviña (5), Allen (8), Casas (10), Gil (7), Gulich (6) –cinc inicial–; Gómez, Romero (11), Juskaite, Carrera (7) i Trahan Davis (4). 21/44 de 2, 3/14 triples (2 Romero i 1 Allen), 7/12 tirs lliures, 30 rebots (6 Gil i Gulich), 12 assistències (7 Ouviña) i 61 de valoració (14 Gil).SPAR GIRONA:Palau (6), Vasic (11), Eldebrink (10), Araújo (2), Reisingerová (11) –cinc inicial–; Elonu (6), Labuckiene (6), Soler i Ferrari (3). 17/43 de 2, 4/17 triples (2 Vasic i 1 Palau i Ferrari), 9/13 tirs lliures, 12 assistències (4 Palau i Vasic) i 54 de valoració (15 Vasic).PARCIALS:17-17, 13-18 (30-35), 16-4 (46-39) i 12-16 (58-55).

Res de nou: tot apunta a una semifinal de play-off de màxima exigència València-Spar Girona amb el factor pista per a les taronges. És la realitat de l’Uni des de fa més d’un any, estar tan a prop de l’èxit quan, alhora, està tan lluny del potencial de les plantilles amb qui es vol jugar les garrofes. I, sense Chelsea Gray, Laia Palau té la suspensió per enviar el partit a la pròrroga a tres segons. Tira la capitana, que al desenllaç de l’Eurolliga a Schio era a la banqueta, perquè no troba ningú. I gràcies.

La pròrroga era un calvari físic per afegir cinc minuts al que semblava una final. I, com les finals, la tensió empetitia el talent i eren aquells petits detalls que només l’anàlisi en fred detecta els que desequilibraven la balança. El paper de Leti Romero, escorta internacional i cinquena rotació entre l’u i la dos, per exemple. O la possessió regalada al València, amb el dubte de si s’havia tocat l’anella a poc més de mig minut. És clar que també hi ha grans detalls: les dues cistelles de l’Uni al tercer quart (34-37 Palau i 40-39 Vasic després de temps mort gironí) amb el duel controlat mentre responien les cames: 30-35 al descans, triple de Romero, amb 14-18 en rebots i 28-40 en la valoració.

El València continua amb una única derrota, en la pròrroga que va regalar a Salamanca –l’Avenida suma 39 victòries seguides entre totes les competicions (dos títols)– i, ara per ara, l’Spar Girona, que ahir jugava amb vuit –Julbe reconeixia que era la seva aposta, amb Júlia Soler mig minut–, té lluny els dos primers.

L’aposta

Carregar a sota el cèrcol mitjançant Reisngerová (0-4) era la consigna amb què sortia l’Uni. Araújo en jugada de banda, Eldebrink i Vasic amb cinc punts replicaven el guió local, que apostava per l’explosivitat de les seves exteriors (13-13). L’intercanvi entre Eldebrink –l’única de les deu titulars que no descansava (15-17)– i Trahan Davis entre el final del primer i l’inici del segon quart (19-17) el trencava un 0-10 que obligava Rubén Burgos a aturar el partit a 6:39 de la mitja part (19-27, triple de Vasic després d’Elonu i Labuckiene i Palau de 6,75 m).

La ja preceptiva zona d’Alfred Julbe posterior al temps acabava amb el primer triple de Leti Romero després d’una molt bona circulació, però la defensa de l’Uni, des de la individual, creixia i l’equip vermell es mantenia al davant, concedint només accions esporàdiques, fins que Vasic anotava el tir lliure de la tècnica a Anna Gómez (27-34). El segon triple de Romero (2/3) castigant la defensa en el directe de Ferrari (30-35), que després fallava el seu (0/3), ajustava el marcador al descans. El València tornava millor i amb una sola cistella gironina (34-37, Palau) es posava al davant amb 2+1 d’Allen i Gil (40-37). Vasic feia la segona cistella després de temps mort d’Alfred Julbe (40-39), però l’Uni no trobava el cèrcol i Leti Romero estirava la diferència local (46-39) per tancar el tercer quart amb la màxima.

El primer triple de Ferrari (48-44), a 8 minuts del final, tornava a posar l’Spar Girona al partit amb tot just la tercera cistella en joc de la segona meitat. Reisingerová (52-48) i Elonu superant Gil de fora cap a dins ajustava el marcador (52-50) per arribar a un final a cara o creu, en què Palau (56-55) i Ouviña a 31,4 segons (57-55) feien 1/2 de tir lliure, com Gulich (58-55) a la falta de Laia després de l’error.

És un partit molt competit i difícil amb una primera meitat molt bona i un tercer quart en què semblava que perdíem el fil
Ho hem passat malament al tercer quart i encara estàvem vius. Sap greu perquè hem competit prou bé
Alfred Julbe
Si volem ser a dalt cal demostrar-ho, Girona ho ha fet. Venia amb una baixa però convençut del seu joc
Rubén Burgos
El tercer quart ens ha penalitzat, no han entrat els tirs en un moment tan important com és la sortida del vestidor
Maria Araújo
Podria haver guanyat qualsevol, però aquí no hem perdut cap partit i la raó és l’afició i les nostres ganes