ACB

Passadís d’honor 40 minuts

Bàsquet. ACB. El Barça rep l’homenatge de la Penya però no només és abans del matx, sinó que s’allarga tot el partit; els de Jasikevicius deixen els de Duran 7 minuts sense anotar (32-62)

Joventut 62 Barça 80

JOVENTUT:Bassas (15), Ribas (9), López-Arostegui (11), Morgan (2), Tomic (9) –cinc inicial–, Brodziansky (4), Jackson (6), Birgander (2), Parra (2) i Ventura (2). 10/29 de 2. 8/32 triples (4 Bassas, 2 Ribas, 1 Jackson i 1 López-Arostegui). 18/21 lliures. 37 rebots (8 Tomic). 13 assistències (5 Ribas) i 64 de valoració (19 Bassas).FC BARCELONA:Calathes (11), Higgins (3), Sergi Martínez (2), Mirotic (21), Pustovyi (2) –cinc inicial–, Hanga (5), Bolmaro (10), Claver (8), Davies (2), Oriola (2), Abrines (9) i Kuric (5). 23/37 de 2. 9/24 triples (3 Mirotic, 1 Hanga, 1 Bolmaro, 1 Claver, 1 Abrines, 1 Higgins i 1 Calathes). 7/8 lliures. 37 rebots (6 Claver). 18 assistències (5 Higgins) i 95 de valoració (27 Mirotic).PARCIALS:12-23, 20-22 (32-45); 6-20 (38-65) i 24-15 (62-80).

Abans de començar el matx el Joventut va fer el passadís d’honor al Barça per haver guanyat la copa del Rei. Però l’homenatge va durar després 40 minuts perquè els blaugrana es van passejar a l’Olímpic. De fet només hi va haver partit fins a l’11-13. A partir de llavors, parcial de 0-10 (11-23) i festival dels de Jasikevicius. Físicament els blaugrana van treure de la pista els verd-i-negres, que van tornar a certificar que contra els sis equips que té a davant –Madrid, Barça, Baskonia, València, Burgos i Tenerife– només han guanyat els vitorians en l’ACB. A la copa no van tenir opció. La Penya ha de treballar per consolidar-se en la setena plaça per assegurar el play-off i demà superar l’Unicaja en l’Eurocopa per obtenir el bitllet pels quarts. El Barça, que ha guanyat 14 dels últims 15 partits en l’ACB, continua a la caça del Madrid.

Claver, 4 mesos després

El valencià va reaparèixer ja en el primer quart i va estar a un bon nivell. Mirotic (13 punts) i Calathes (7) van llançar els blaugrana en els primers minuts i van deixar el camí encarrilat. En el descans, tot i que matemàticament no estava el partit trencat (32-47), sí que ho estava virtualment. I en el tercer quart es va certificar la superioritat dels de Jasikevicius.

Els blaugrana van augmentar una marxa més la seva intensitat i la Penya va quedar clavada. Fins al punt que els verd-i-negres van estar els 7:09 primers minuts després del descans sense anotar ni un sol punt. La diferència es va disparar fins als 30 punts (32-62) i el derbi va acabar decidit. Quedaven 13 minuts i Saras ho va aprofitar per donar minuts a Claver, Bolmaro i Sergi Martínez, fora de la convocatòria els últims partits, i dosificar els seus pilars en una setmana amb doble jornada d’Eurolliga: demà, el PAO a Atenes i divendres, el Baskonia al Palau.

N’hi ha que han tornat lesionats i quan han volgut de les seleccions, no crec que Neno es recuperi per a demà
Carles Duran

LES XIFRES

Hem sabut aprofitar les seves debilitats; hem pogut dosificar-nos i donar molts minuts als joves
Saras Jasikevicius
7:09
minuts
va estar la Penya sense anotar en el tercer quart, en què només va anotar 6 punts (32-62).
10
victòries
seguides del Barça en l’ACB després de la derrota contra el València l’1 de desembre.