Eurolliga

Mirotic lidera el Barça a l’OAKA (77-85)

La defensa dels blaugrana i l’aparició de Higgins han deixat el Panathinaikòs d’Hezonja (21 punts) sens capacitat de reacció

El Barça ha superat el Panathinaikòs (77-85), manté el lideratge en l’Eurolliga (19-8)i s’oblida de la derrota contra l’Asvel al Palau. L’encert de Mirotic (25 punts, 5/9 triples), l’energia de Bolmaro i l’aparició en els instants finals de Higgins han estat determinats per tombar un rival liderat des del primer dia per l’exblaugrana Hezonja (21 punts).

Amb les baixes de Papapetrou i Nedovic el tècnic local Kattash s’ha encomanat des d’un primer moment a Hezonja, ultra motivat en veure’s des del primer moment com a líder ofensiu a l’OAKA. Al davant, però, els grecs s’han trobat en el primer quart amb un Mirotic imperial (13 punts, 3 de 5 triples) que ha permès al Barça portar sempre la batuta en el marcador i en el ritme del partit, sobretot després del seu tercer triple (12-21). El relleu del montenegrí l’ha agafat Bolmaro, ja amb una confiança cega en ell mateix no només per l’activat defensiva que li exigeix Saras sinó també en atac. El primer quart ha acabat, de fet, amb un triple des de la cantonada de l’argentí.

El segon quart, amb Mirotic descansant, ha començat amb un intercanvi de triples, que ha acabat afavorint els grecs (27-31) que han sabut aprofitar les petites escletxes que deixava la defensa blaugrana. Els locals han defensat amb més energia i s’han aprofitat dels problemes de faltes del Barça per sumar des del tir lliure. Hezonja, encara irregular, ha estat sempre valent i ha clavat també el seu primer triple després que Mirotic aconseguís la màxima diferència (33-47) en uns minuts en què el Barça ha tingut paciència en atac, més enllà d’un triple de gairebé 8 metres de Calathes. Saras, amb tot, ha marxat emprenyat al vestidor. Amb 17 segons (36-47) ha preparat una jugada en atac però Smits ha comès falta en atac. En l’acció següent el cubà Sant-Roos no ha perdonat des dels 6m75.

Problemes

El Barça ha patit de valent en atac en el tercer quart, amb pèrdues, faltes en atac i males lectures dels bases. La defensa grega ha aconseguit el que volia. Cinc punts en cinc minuts han anotat els blaugrana, amb un triple de Mirotic inclòs, però l’equip ha sabut viure en el fang defensant amb ungles i dents, sobretot a Hezonja, que s’ha destapat en l’última jugada amb un gran coast to coast. El joc físic dels grecs s’ha continuat imposant en els primers minuts del darrer quart (55-61) però dues esmaixades de Smits i Bolmaro, aquesta espectacular, i un triple de Higgins han donat aire (57-68). Hezonja no s’ha resignat fàcilment i ha continuat liderant els seus fins que un altre cop Higgins ha liquidat el duel amb un altre triple i una entrada marca de la casa (68-79).