Lliga femenina

‘Caloret’ a tres, al buit

Novena participació de l’Spar Girona en la fase final de l’únic títol FEB que se li resisteix, la copa, a València i en format ‘bombolla’

L’Uni, que ha perdut les darreres quatre finals contra l’Avenida, no té la pressió d’anys anteriors

L’Spar Girona afronta a partir de demà a València la fase final de la copa, el títol que no ha guanyat mai i del qual ha estat subcampió les darreres quatre edicions. És la segona competició FEB que es fa en format bombolla, com al setembre la supercopa a Bilbao, en què l’Avenida va superar l’Uni en la semifinal (74-78) abans d’alçar el títol contra el Gernika (50-66). Les basques encara estan pendents de saber els resultats dels seus últims tests PCR per rebre la confirmació que poden viatjar a València. En cas contrari, l’equip suplent és el Cadí.

El València, amfitriones ara i l’any que ve, han estat eliminades per l’Uni en les dues darreres edicions –quarts fa dos anys i semifinals l’any passat– i ja van tenir l’Avenida contra les cordes a Würzburg a la lliga (71-69, pròrroga). Fins i tot poden acabar la lliga regular primeres si guanyen el 13 de març i tenir el factor pista en totes les eliminatòries del play-off.

El favorit és l’Avenida. Campió a Salamanca el 8 de març de l’any passat amb 5.000 espectadors al pavelló –quart títol seguit i i sisè des del 2014–, no ha perdut aquest curs entre supercopa (2), lliga (25) i Eurolliga (6) –Roberto Íñiguez manté la ratxa que va obrir amb Ros (21-0) i va mantenir a l’Uni (11-0). La incògnita és veure el rendiment que pugui oferir l’Spar Girona, que no ha perdut contra cap dels equips que té per sota en la classificació –ni ha guanyat València ni Avenida– i ha entrat per primer cop en els quarts de l’Eurolliga. L’efecte Julbe, especialment en la copa? Chelsea Gray serà un altre interrogant, pel que fa el seu rendiment després de dues setmanes lesionada al turmell.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)