Lliga femenina

Laia Palau

Jugadora Spar Girona

“En la copa els quarts ja són una final”

Des del 1995, Laia Palau (1979) ha jugat 27 partits en les fases finals de la copa, a només tres del rècord històric d’Elisa Aguilar (30), una marca que podria igualar si l’Spar Girona es planta a la final de diumenge. Més assequible és el rècord d’assistències, també en mans d’Aguilar (85), campiona en vuit edicions del torneig. Palau en suma 81 i ella mateixa va fer broma ahir en conèixer la dada: “No la coneixia, això vol dir que n’he jugat moltes i, si me’n falten cinc, em dedicaré a passar-les totes.”

La jugadora, a la qual el club vol renovar com a mínim una temporada més, també va parlar del partit de dijous contra el Movistar Estudiantes. “En la lliga a casa ens van portar molts problemes (88-78 després d’una pròrroga) i a la seva pista nosaltres vam jugar molt bé (54-71), però no té res a veure un partit de lliga amb uns quarts de la copa, que de fet ja són una final.” La base, que ja podrà compartir un cop més la posició en la direcció de joc amb Chelsea Gray, té clar quins són els punts forts de l’equip de Madrid. “Fan un joc molt ordenat i tenen les idees molt clares. Sovint juguen totes obertes perquè són molt bones tiradores i això fa que sigui incòmode defensar-les. Hem d’estar molt preparades.”

Respecte a l’estil de l’equip, l’entrenador de l’Estudiantes, Alberto Ortego, també ha avisat que no pensa modificar-lo en el partit de demà. “Anem a València sense res a perdre i no tenim pressió. Nosaltres tenim una manera de jugar, molt soltes, i no la canviarem.” L’equip de Madrid arriba a la copa després d’una brillant victòria contra el Casademont (83-54) amb protagonisme per a les seves jugadores exteriors, Sofia da Silva, Maria Espín i Arica Carter.

ELS RÈCORDS

La base de l’Uni és a tres partits d’igualar l’històric rècord d’Aguilar (30)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)