Lliga femenina

Alfred Julbe: “La tensió a la copa és màxima”

L’entrenador de l’Uni, que va ser campió amb el Joventut el 1997, afronta a partir de demà la seva primera copa femenina

Alfred Julbe (Spar Girona) és un entrenador bregat en mil i una batalles, també en els tornejos de copa. De fet, brilla amb una llum especial en el seu palmarès el títol del 1997 amb el Joventut en una final memorable d’Andre Turner contra el Càceres (77-71) en un torneig on els de Badalona, com ara l’Uni, no partien com a favorits. Demà en la bombolla de València contra el Movistar (17.30 h, Teledeporte) debuta en una copa femenina conscient de com es viuen aquestes cites. “La tensió és màxima perquè si no guanyes no segueixes”.

L’entrenador considera que el seu equip, com qualsevol altre que afronta un repte com aquest, pot gaudir de l’experiència i de l’exigència. “Som un grup molt maco de gent amb jugadores que han guanyat moltes coses en el seu historia, però això no treu que tots plegats sentim l’excitació prèvia d’aquests grans campionats, com ho fan els aficionats a l’esport”. També admet, amb tot, que les situacions personals que ha viscut en les diferents copes sempre han estat diferents. “Depèn –hi afegeix– de com hi arribis i les opcions reals que té l’equip, si hi ha més o menys pressió, però sempre s’ha de mirar de gaudir al màxim de la competició.”

De la pista a la banqueta

Laura Antoja, ara segona entrenadora de l’equip, també va ser campiona de copa (Avenida), i admet que és el torneig que més l’apassiona. “L’adrenalina amb la que ho vius és inigualable perquè t’ho jugues tot sempre a un partit, com el gol d’or, o el marques o te’n vas cap a casa”. En aquest sentit assenyala que ha vist grans equips tornant abans d’hora després d’una eliminació imprevista en els quarts de final. “No podem cometre l’error de mirà més enllà dels quarts de final sobretot perquè el rival ens pot fer mal si té un bon dia.”

L’exjugadora ha estudiat els punts forts de l’Estudiantes perquè l’equip els pugui contrarestar. “Contra elles a Madrid ho vam fer molt bé, sobretot a la primera part. En defensa hem de ser agressives i controlar el triangle interior que formen amb la seva exterior alta i frenar el talent de la base i l’escorta. En atac hem de fer que el nostre joc flueixi i que aparegui la nostra qualitat, que és molta, per pujar la capacitat d’anotar.”

LA PRÈVIA

Som un grup amb molta experiència però també sentim l’excitació prèvia d’aquests tornejos
Alfred Julbe
entrenador de l’Spar uni
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)