Lliga femenina

La fe i la muntanya

Cinquena final de copaseguida per a l’Spar Girona, que supera per primer cop l’Avenida en la competició FEB que encara no ha guanyat

L’Uni sobreviu al tercer quart (60-48), arriba al final al davant (68-72) i no té rival en la pròrroga

Avenida 78 Spar Girona 91

AVENIDA:Cazorla (14), Domínguez (6), Hayes (14), Hof (2), Katie Lou Samuelson (15) –cinc inicial–; Rodríguez (10), Vilaró (3), Milic (15), Alarie (3) i Karlie Samuelson. 19/37 de 2, 8/28 triples (3 Cazorla, 2 Rodríguez i 1 Hayes, Katie Lou Samuelson i Vilaró), 16/21 tirs lliures, 36 rebots (9 Katie Lou Samuelson), 15 assistències (5 Domínguez) i 74 de valoració (23 Katie Lou Samuelson).SPAR GIRONA:Palau (6), Vasic (13), Eldebrink (20), Araújo (3), Reisingerova (16) –cinc inicial–; Elonu (4), del Moral, Labuckiene (6), Gray (14), Soler, i Ferrari (9). 17/46 de 2, 11/21 triples (4 Eldebrink, 3 Ferrari, 2 Gray i 1 Palau i Araújo), 24/30 tirs lliures, 37 rebots (8 Labuckiene), 17 assistències (10 Gray) i 92 de valoració (22 Gray).PARCIALS:21-18, 19-26 (40-44), 20-4 (60-48), 6-19 (72-72) i 6-19 (78-91).

La primera no s’oblida, i la de l’Uni contra l’Avenida en la copa, al setè intent i després de veure com li havia guanyat les quatre darreres finals, serveix a l’Spar Girona per disputar aquest migdia (13.30 h, Teledeporte), per cinquè any seguit, el partit per l’únic títol FEB que li falta. La victòria, en la pròrroga, és el fruit de l’exercici de fe col·lectiva de l’equip d’Alfred Julbe, que amb una sola cistella en joc en el tercer quart va ser capaç d’empetitir en el darrer quart l’equip que encara no havia perdut aquest curs amb un 6-22 i posant-se al davant (64-65, Ferrari de tres) quan Reisingerova va ser eliminada per faltes. Vasic i Hayes van tenir el tir que hauria evitat la pròrroga, en què Eldebrink (10 punts) i la sèrbia (6) van derrocar la muntanya que era l’Avenida fins ahir.

Magistral

L’estudi de Julbe i Antoja del rival és per exposar-lo. Ho van demostrar en la primera meitat, buscant Reisingerova (8-10) per carregar Hof, mantenint l’idil·li amb el triple (8-7 Eldebrink i 11-13 Gray) i, en defensa, negant el centre i excel·lint en el balanç: 21-18 després que Hayes amb addicional desfés la igualtat des del 13-13 amb la processó de tirs lliures.

Cazorla a l’inici (5-2 i 8-4), Vilaró després (11-10) i Rodríguez (26-20) i l’MVP fa un any a Salamanca (31-30), en el segon quart, van penalitzar l’aposta gironina pel triple. Però Ferrari (26-23) i Palau (empat a 28) s’hi van tornar malgrat el que ja era un recital dels àrbitres, amb faltes en atac a tort i a dret i tècnica a Julbe a 5:01 del descans (32-33, Gray en l’addicional) quan l’entrenador es va lamentar per un triple fallat d’Eldebrink al contraatac –Íñiguez també va rebre, a 5:34 del final amb 64-59–. La sueca el va anotar després (33-36) i Vasic i Reisingerova, assistides per la base californiana, van situar l’Uni al davant en el descans (40-44).

Traca

Vasic va fallar la darrera acció del segon quart i va ser la primera a anotar en el tercer (40-46 a 8:25), en l’única cistella en joc vermella del quart. L’Avenida no perdona i amb 2/4 tirs lliures d’Eldebrink va tancar el parcial 60-48. Aparentment resolt el partit, el marcador no es va moure en 2:16 fins que Gray de tres va fer la primera cistella, va assistir Reisingerova i Ferrari també s’hi va apuntar de lluny (62-56). La txeca, després de la tècnica a Íñiguez, va ajustar el resultat (64-62) i va ser eliminada abans que Ferrari (64-65) i Araújo (66-68) encenguessin la metxa des del triple: Gray (66-70) per tancar un 6-22 i Vasic (68-72) van forçar al màxim en penetracions i només Milic va superar la defensa de l’Uni abans que la sèrbia i Hayes fallessin els tirs que haurien evitat el desempat. Una pròrroga sense color, amb Domínguez fent la primera cistella blava –i la seva en aquesta copa– a 1:19 (75-83) abans del quart triple d’Eldebrink i l’entrada de Soler i Del Moral.

57
VALÈNCIA:
Ouviña (7), Allen (13), Casas (6), Gil (10), Gulich (6); Gómez (1), Romero (8), Juskaite, Carrera (2) i Trahan Davis (4). 17/44 de 2, 6/18 triples (3 Allen, 2 Romero i 1 Ouviña), 5/6 tirs lliures. 32 rebots (9 Gil), 16 assistències (7 Ouviña) i 64 de valoració (22 Gil).
46
GERNIKA:
Lo (12), Bjorklund (7), Roundtree (3), Ariztimuño (5), Buch (2); Cornelius, Arrojo (5), Ivanovic (6), Alberdi, Ginzo (5) i Colhado (1). 14/38 de 2, 4/20 triples, 6/12 tirs lliures, 42 rebots (9 Roundtree), 13 assistències (3 Buch) i 51 de valoració (15 Arrojo)
PARCIALS:
19-10, 12-14 (31-24), 22-13 (53-37) i 4-9 (57-46)
Tenim problemes i s’acumulen en el tercer quart com contra el València. La serenor, la defensa i la personalitat ens fan estar contents
En mals moments ens hem refet. Ens hem de recuperar físicament i anímica, gaudir de la victòria i canviar el xip
Alfred Julbe
No hem perdut la cara al partit. Teníem menys a perdre i Sonja Vasic. És un any dur i ara volem gaudir de la final
Laia Palau
És just felicitar-les; han estat millors en l’últim quart i en la pròrroga. Han estat més fresques i no és cap drama
Roberto Íñiguez
La frescor del tercer quart ens ha durat fins llavors. Quan el cos no va la ment és més difícil que funcioni
Sílvia Domínguez

2-0 i 0-2 entre Uni i València

“Algunes coses van funcionar i hem de veure quines mantens, quines modifiques. És un plantejament de partit i veure com evoluciona, perquè tots tenen vida pròpia”, és la reflexió d’Alfred Julbe en saber que el rival seria el València, amb qui l’Spar du 0-2 aquest curs (58-68 a Fontajau i 58-55 el 24 de febrer ja amb ell de tècnic. L’Uni du 2-0 en la copa amb el seu rival d’avui: 52-49 el 2019 a Vitòria en quarts de final i 77-60 a semifinals avui fa un any a Salamanca.