Lliga femenina

Alfred Julbe

Entrenador de l’Spar Uni

“Fem una funció social, que la gent gaudeixi”

L’entrenador de l’Spar Girona, Alfred Julbe, admet que la final no va ser tan espectacular com l’inoblidable partit de semifinals contra l’Avenida. “Quan intentes guanyar algú que fa any i mig que no perd, has de fer un partit rodó, completíssim”, afirma. Amb tot, té clar quin és l’objectiu principal de les finals: “El més important en les finals ja sabem què és, veure qui les guanya, i si ho fas tu sembla que tinguis mig any menys.”

L’entrenador relata quines són, segons ell, les claus de la victòria: “Mai no hem deixat de defensar, tot i que sovint en atac hem estat emboirades. Però les mirades intenses, els gestos, les bones ordres entre nosaltres ens han portat sempre pel bon camí.” Abans de la final, tenia clar quina era la virtut del València que més temia: “Pressionen molt bé la pilota i també ho han fet, però hem lluitat contra això, sobretot mirant de perdre poques pilotes.”

Tot és bàsquet

Julbe, que ja va guanyar la copa ACB (Joventut 1997) i ara la copa FEB, fa un elogi del bàsquet femení i explica com intenta implicar les jugadores en l’estil que vol per al seu equip. “Sempre demano que gaudeixin, també quan penquen, quan estan sobrades d’energia o quan han fer un bloqueig rere un altre. La gent cada vegada gaudeix més de nosaltres. És una llàstima això de la pandèmia, perquè ens allunya de l’afició, però, d’alguna manera, la nostra funció social és que la gent gaudeixi dels nostres partits a través de la televisió.”

Dedicat a la ciutat

La capitana de l’equip, Laia Palau, recorda les dificultats que ha superat l’equip per arribar a la final, sobretot amb els problemes físics de Chelsea Gray, lesionada al turmell les setmanes anteriors, i les contusions que van rebre Reisingerová i Eldebrink en el partit de quarts contra el Movistar Estudiantes: “El valor de superar això té molt mèrit, i és el que ens ha donat confiança. Hem sabut patir, sobretot contra l’Avenida.”

La jugadora vol dedicar el títol també a la ciutat i sobretot al club per la persistència les últimes temporades buscant una copa que s’havia escapat en les quatre finals anteriors.

No hem fet un gran partit, però les mirades i els gestos denotaven la nostra intensitat
Alfred Julbe
entrenador spar girona
Aquest títol el dediquem també a la ciutat i al club, que fa temps que el buscava
Laia Palau
jugadora spar girona
L’MVP no és important; el que compta és el trofeu, i això només és el principi
Chelsea Gray
jugadora spar girona
Hem recollit els fruits de la semifinal, sobretot en defensa, i rere hi ha un gran esforç
María Araújo
jugadora Spar girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)