Eurolliga

No només guanya, ara abusa

Bàsquet. Eurolliga. El Barça fa una altra exhibició defensiva a Milà, deixa en 25 punts menys de la mitjana que tenia el seu rival, la pitjor anotació del curs, i amb 0 punts Sergio Rodríguez

AX Milà 56 Barça 72

AX MILÀ:Leday (8), Roll, Punter (7), Micov (6), Hines (4) -cinc inicial-, Moraschini (8), Sergio Rodríguez, Shields (10), Brooks (2), Evans (9) i Datome (2). 15/39 de 2. 2/15 triples (1 Moraschini i 1 Evans). 20/20 lliures. 32 rebots (5 Brooks). 9 assistències (5 Sergio Rodríguez) i 54 de valoració (10 Shields),FC BARCELONA:Calathes, Higgins (6), Abrines (6), Mirotic (15), Oriola (6) -cinc inicial-, Davies (8), Westermann (5), Hanga (11), Bolmaro, Smits (6), Kuric (2) i Claver (7). 24/40 de 2. 6/19 triples (2 Abrines, 2 Mirotic, 1 Westermann i 1 Hanga). 6/9 lliures. 34 rebots (7 Oriola). 19 assistències (11 Calathes) i 81 de valoració (22 Mirotic).PARCIALS:12-15, 17-23 (29-38); 15-17 (44-55) i 12-17 (56-72).

El que està fent el Barça té un mèrit enorme. Però molt. Ara no només guanya, sinó que abusa dels rivals. I no rivals d’estar per casa, sinó un Milà que li estava disputant la primera plaça. Tot això mentre l’Efes, el principal perill, va perdre ahir. Els de Jasikevicius, però, estan a un nivell de joc que voreja la perfecció. Defensivament, impecables. Ahir van deixar en 25 punts menys el Milà respecte a la mitjana que tenia (81,66). Ho van fer amb els 12 jugadors jugant entre 9 i 26 minuts. Ho van fer deixant Sergio Rodríguez amb la seva pitjor anotació des de feia temps (0 punts), amb Delaney lesionat com a espectador a la primera fila. El Barça està a un nivell tan impressionant que la broma que corre ara és si Pau Gasol tindrà lloc en aquest equip. Un Barça que va camí de signar un curs per recordar.

El matx va començar amb el Barça dominant (6-13) tot i la reacció dels italians (23-19). Però va despertar Mirotic –0 punts en el primer quart– i en el descans els blaugrana ja dominaven 29-38. En el tercer quart, Hanga va liderar els blaugrana agafant el relleu de Mirotic, però al darrere els blaugrana van despullar les vergonyes rivals, van magnificar els seus pocs defectes i els van anul·lar. En l’últim quart, la renda es va disparar fins als 22 punts (46-68) davant la impotència del Milà i sembrant el terror entre els seus màxims rivals a Europa. El Madrid, si passa a quarts, podria ser-ne el rival.

LA DADA

11-9
assistències
va repartir només Calathes (11) i tot el Milà (9). Al Palau el base grec ja en va donar 14.

Necessitàvem tenir més paciència en atac i la defensa de Claver en algunes fases ha estat espectacular
Saras Jasikevicius
Ha estat un partit excitant, una gran defensa, i estic orgullós. Hem demostrat com podem jugar

Assegura el factor pista als quarts de final

Quan encara queden quatre jornades per acabar la lliga regular –rebrà l’Alba, viatjarà a Tel-Aviv i a la pista del Fenerbahçe i acabarà contra el Bayern–, els de Jasikevicius s’han assegurat una de les quatre primeres posicions i, per tant, el factor pista en els quarts, que és al millor de cinc partits. Veurem si podrà ser amb públic al Palau.