ACB

Abrines marca la diferència

Bàsquet. ACB. L’escorta mallorquí (7 triples i 28 de valoració) brilla en la victòria del Barça contra un València minvat per les baixes a la Fonteta

València 64 Barça 80

VALÈNCIA BASKET:Prepelic (5), Labeyrie (5), Kaliric (8), Vives (3), Williams (6) –cinc inicial–; Marinkovic (9), Pradilla (3), Puerto, Tobey (13), San Emeterio (7), Hermannsson i Sastre (5). 15/33 de 2. 9/22 triples (3 Marinkovic, 1 Prepelic, 1 Labeyrie, 1 Vives, 1 Williams, 1 San Emeterio, 1 Sastre). 7/11 tirs lliures. 25 rebots (5 Tobey). 19 assistències (8 Prepelic). 60 de valoració (20 Tobey).BARÇA:Hanga (8), Oriola (6), Claver (6), Mirotic (11), Calathes (6) –cinc inicial–; Davies (8), Westermann (2), Bolmaro, Smits (6), Abrines (23), Martínez i Kuric (4). 21/34 de 2. 12/27 triples (7 Abrines, 2 Claver, 1 Hanga, 1 Mirotic, 1 Kuric). 2/5 tirs lliures. 36 rebots (5 Mirotic). 24 assistències (8 Calathes). 99 de valoració (28 Abrines).PARCIALS:14-17, 15-24 (29-41); 18-17 (47-58) i 17-22 (64-80).

Àlex Abrines (23 punts, 7 triples de 9 intents i 28 de valoració) va ser un dels fets diferencials d’un Barça sòlid en defensa, però que no va oferir la seva millor versió en atac a la Fonteta. El València, minvat per les baixes (a Dubljevic i Van Rossom, s’hi va afegir Hermansson) va anar sempre a remolc, però es va mantenir viu fins a l’inici de l’últim quart, quan ja es va mostrar incapaç de mantenir el ritme de la piconadora blaugrana i d’un Abrines en estat de gràcia des de la línia de 6,75 m. Tretzena victòria consecutiva del Barça en la lliga ACB, que no perd un partit en la competició des de l’1 de desembre, precisament en la visita del conjunt taronja al Palau Blaugrana (90-100).

En la posada en escena hi va haver imprecisions i pèrdues de pilota per totes dues bandes. El Barça va necessitar més de tres minuts per veure cistella, però a partir d’aquí va començar a carburar (4-9). En tot cas, el conjunt valencià va respondre a l’intercanvi de cops i el parcial del primer quart es va resoldre amb un ajustat 14-17. En el segon quart, l’equip blaugrana va mantenir el llistó defensiu i en atac, gràcies a la inspiració d’Abrines, amb tres triples i onze punts, va fer un pas endavant. Oriola va fer una de les cistelles del partit sota l’anella després d’una triangulació màgica entre Mirotic, Calathes i el capità blaugrana. En el descans, el Barça ja havia obert bretxa fins als 12 punts (29-41).

El València va reaccionar després de la represa. A partir de la defensa i a còpia de contraatacs, el conjunt taronja va posar una marxa més i va començar a treure profit de les pèrdues blaugrana (8 en aquest quart). Un triple de Prepelic deixava els de Jaume Ponsarnau a només dos punts del Barça (43-45). Amb l’alè dels valencians al clatell, la rèplica blaugrana va ser demolidora. Dos triples de Claver i Abrines, i un alley-hop de Smits van tallar la remuntada local i amb un parcial de 4-13 van tornar a obrir forat abans d’entrar en el quart decisiu. En els primers minuts de l’últim quart, tres triples de Marinkovic van mantenir les esperances del València, però Abrines va tornar a aparèixer en escena per tancar el seu recital i segellar la 22a victòria del Barça en la lliga.

Hem perdut moltes pilotes, però hi ha jugadors [en referència a Abrines] que han tingut una tarda molt bona