ACB

El Barça s’agrada en atac i apallissa l’Estudiantes (98-68)

El Barça segueix esclafant els rivals i avui ha atropellat l’Estudiantes (98-68), que ha gosat apostar pel cos a cos fidel al seu estil ofensiu, ha descuidat massa la rereguarda i ha sortit ben escaldat del Palau Blaugrana. L’equip de Saras Jasikevicius ha començat a enllestir el partit en un gran primer quart (33-15), ha fet 64 punts en els dos primers quarts, una xifra que no aconseguia des del curs 1989/1990, i ha sumat el seu 24è triomf en 26 partits jugats durant el 2021 en totes les competicions, sense enyorar les absències de jugadors tan significatius c om Higgins –molèsties al peu esquerre–i Davies –rotació–i apel·lant de nou al sentit coral, l’encert en atac –13/27 en triples, 19/36 de dos 21/25 tirs lliures–i la solidaritat defensiva. El màxim anotador dels blaugrana ha estat Mirotic (18 punts), seguit de Pustovyi (16), que ha aprofitat els minuts, i de Kuric (15).

Un parcial de 15-3 –del 5-7 al 20-10– amb dos triples seguits de Mirotic, que ja n’havia anotat un altre, en un inici espectacular, ha obligat Jota Cuspinera a demanar el primer temps mort. La inspiració del base de Puerto Rico J.J. Barea no era suficient per aturar la maquina blaugrana en un partit en que tots dos conjunts apostaven per córrer, amb força més imprecisions en atac dels visitants i amb Calathes repartint joc amb desimboltura i Sergi Martínez fent molta feina en un primer quart en que el Barça es va exhibir en atac davant un rival que es va suïcidar en defensa (33-15). Un 0-5 en contra en 42 segons del segon quart, però, ha tret de polleguera Saras: temps mort. El Barça ha replicat amb dos triples de Kuric i un de Bolmaro (44-26) i ha arribat al descans amb un marge molt ampli i el partit enllestit en una bacanal en atac: 64-39.

S’ha ennuegat, curiosament, en atac en els primers cinc minuts del tercer quart. Només ha anotat un triple de Mirotic, però l’Estudiantes tampoc no ha intimidat massa perquè els de Saras l’han mantingut a ratlla al darrera amb la defensa marca de la casa. El parcial del tercer període ha estat esquifit (13-8), però suficient per rematar el partit (77-47).

Smits ha reivindicat la seva quota de protagonisme en els inicis del darrer quart i el Barça ha rematant la feina tot i que dos triples seguits en l’últim minut dels madrilenys els ha permès empatar el darrer quart (21-21).