Lliga femenina

Els motius de Sonja Vasic

Retirada. L’alera sèrbia diu que fa 17 anys que és professional i 15 que viu fora de casa, vol prioritzar la família, el genoll fa temps que li fa la guitza i els Jocs són el millor epíleg

“És una decisió que havia d’arribar en un moment o altre i és per donar prioritat a la meva vida personal.” Aquest és l’argument principal de Sonja Vasic per deixar el bàsquet professional un cop s’acabin els Jocs aquest estiu. L’alera nascuda a Belgrad recorda que fa 17 anys que és professional i 15 que és fora de casa. El segon motiu que exposa és que està molt satisfeta amb la carrera que ha fet i que els Jocs són una bona manera de tancar el cercle. “Fa tres temporades que el meu genoll no aguanta tot el que el meu cap voldria” és el tercer que enumera Vasic, que compleix la seva segona temporada a l’Uni.

“Fa temps que hi penso i estic tranquil·la, sé que a molta gent la sorprendrà i que gent més pròxima patirà més que jo perquè plegui, però és un moment que havia d’arribar i és ara”, afirma l’alera, visiblement afectada fa una setmana per l’eliminació de l’Eurolliga a Salamanca, la competició que sempre ha prioritzat –per sobre la WNBA, com ella mateixa recorda– i que considera la seva competició preferida.

“Vull tenir família, tenir fills, i això vol temps”, sintetitza l’alera, casada amb el remer olímpic Milos Vasic, que va trobar a Banyoles el lloc ideal per preparar la prova des de l’estiu del 2019. Aquest va ser un factor determinant per a la seva arribada, com les referències que li donava Marta Xargay, que arribaria el gener de l’any passat i anunciava la seva retirada indefinida a finals de maig. La tercera pota de la seva arribada va ser, sense dubte, tornar a coincidir amb Laia Palau. Les tres ho van fer a Praga i la capitana de l’Uni (1979) serà la que haurà plegat més tard. El dubte no el resoldrà fins que passin els Jocs –abans hi ha l’Europeu– i que a Girona tingui jugadores d’un cert nivell al costat pot influir en la seva decisió.

“Créixer en noves direccions i acceptar un rol diferent” és el que diu que s’endú Sonja Vasic del seu pas per l’Uni, on s’ha sentit “feliç de compartir pista i vestidor” amb les companyes que ha tingut. En el cas de les d’aquest curs, la sèrbia diu que ja els ho havia dit abans del segon partit dels quarts de final de l’Eurolliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)