Lliga femenina

Derrota de l’Spar amb l’Avenida, a qui es pot trobar en la final (67-74)

El primer dia amb públic a Fontajau des de la tardor ha set el primer dels comiats a Vasic

L’Spar Girona ha perdut contra l’Avenida, que serà primer de la lliga regular i per tant el València seria el rival gironí a semifinals, el seu quart partit de lliga en el retorn del públic a Fontajau, que ha vist la copa i ha començat el comiat a Vasic.

Un 13-0 al final del primer quart (25-15 Ferrari de tir lliure) donava la màxima a l’Uni, però entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim les visitants lligaven un 4-14 de decidia el partit s’ha igualat després

La novetat

Julbe ha sorprès en el cinc inicial amb Palau i Gray (2-0 de 4,6 m) juntes i, sobretot, Vasic de quatre. Eldebrink després de recuperar la pilota feia el 4-0 i Laia Palau, abusant del bot acaparava la pilota en atac (assistència a Reisigerová 6-5) en un bon intercanvi que per a l’Uni mantenia Gray (10-7 sisè punt i 14-15 8è) i per a les blanques Domínguez (10-10) i Cazorla (10-13) de 6,75 m.

Hayes ha hagut de deixar la pista a 3:05 per acabar el primer quart, molt adolorida per un cop al genoll esquerre, mentre Gray seguia afinant (16-15) fins que Palau li donava aire tornant al parquet (19-15) amb Vasic (22-15 amb addicional) en el que suposava ja un 10-0 gironí. Araújo l’ha enfilat a la dotzena (24-15), obligant Íñiguez a aturar-ho a 47 segons per acabar el primer quart (25-17 Milic).

Desequilibri

Leo Rodríguez era la tercera visitant en anotar de tres (29-24) i, Elonu assistida per Reisngerová en una arribada la novena de l’Uni en fer-ho d’1 o de 2 (31-25).

Dues faltes rigoroses i uns tres segons a Labuckiene mentre Domínguez l’aguantava, amb l’atac visitant més constant –l’Uni tenia Vasic (35-30 i 37-32)– les castellanes escurçar la distància (37-35) tot i que les locals arribaven per davant malgrat el 0/7 triples (3/9 l’Avenida) que compensava el 21-11 en rebots.

Càrrega

Eldebrink al primer atac gironí del tercer quart trencava la ratxa (40-35), Domínguez n’enllaçava dos (42-38 i 42-31) i la sueca s’hi tornava (45-41). Reisingerová ha fet la tercera i la quarta (5:53) de seguida i Leo picava amb una antiesportiva a Palau a mig camp. Ella ateixa es refeia amb triple (47-46) i Hof posava les castellanes per davant (47-48).

Julbe, amb el 0-7 (Cazorla) demanava temps i Eldebrink de tres empatava a 50 i Milic al límit del tercer quart feia el 43-54 en suspensió. La bòsnia enfilava el parcial (53-58) i la quarta d’Elonu acabava amb el 4/4 de Katie Lou de 4,6 m. Elonu a 6:37 trencava el 0-8 amb els primers punts gironins al quart.

En progressió

Cazorla de tres establia la màxima blanca (55-63), que seguia en progressió: amb 5 punts de Milic 57-66 i 57-68 de sota a 4:04 (temps mort de l’Spar Girona).

La última

Dos triples d’Eldebrink d’una cantonada (60-68 i 63-68) i dues bones defenses eren la última esperança vermella. Perquè Milic a tauler davant Reisingerová (63-70) i Domínguez també amb la txeca al davat (63-72) recuperaven marge amb l’Uni sense bonus.

La cinquena de Julia i un temps mort d’Íñiguez, d’aquells... a 34,2 segons. Un altre temps, a 115 segons (67-72 Vasic), feia més difícil encara trobar un motiu .