ACB

El Baxi Manresa juga amb compromís i frega la proesa contra el Madrid (76-77)

El Baxi Manresa s’hi ha deixat la pell en el seu partit 1.500 a l’ACB, però no ha pogut contrarestar la qualitat del Madrid, el líder de l’ACB amb només una derrota, en un partit molt obert en què la perseverança dels locals ha estat a punt de capgirar les previsions (76-77). Els 13 punts en el darrer quart de Deck han salvat els de Pablo Laso davant d’un Manresa que ha arrencat encongit per les absències dels seus dos bases Pérez i Tabu per lesió i que ha sabut multiplicar-se i intimidar el rival el dia del celebrat retorn de Guillem Jou. Eatherton (17) ha estat el màxim anotador dels locals.

L’equip de Pedro Martínez ha encaixat un parcial de 2-10 de sortida amb Mason de base i molts problemes en la creació. El seu homòleg Alocén, en canvi, ha fet mal, mentre que el gegant Tavares, que ha clavat dos taps, ha intimidat de valent. Amb Ferrari de base a partir del 2-10, però, l’equip del Bages ha millorat sensiblement la circulació i ha trobat millors posicions. El Madrid també s’ha mostrat desencertat en els tirs, encara bo, i els 7 punts seguits de Ferrari, estratosfèric, al final del primer quart –una de dos, un triple, el primer del partit i una cistella sobre el so de la botzina– han engrescat i rescabalat els locals (13-17), que seguien ben vius malgrat no haver tancat prou bé el rebot –5 ofensius del Madrid– i haver perdut massa pilotes.

El conjunt de Pedro Martínez s’ha situat a només un punt (16-17) amb un triple de Báez i fins i tot s’havia avançat amb una cistella del reaparegut Guillem Jou, però els àrbitres l’han anul·lat en la revisió. Els locals han perseverat mentre el Madrid seguia fallant triples com una escopeta de fira (0/7). Rafa Martínez ha permès el primer avantatge del Baxi (20-19) i Dani Garcia ha celebrat el segon triple dels de Martínez (23-19). El parcial de 10-2 ha obligat Pablo Laso ha demanat temps mort. El Baxi ha clavat el 12-2 celebrant el seu màxim avantatge (25-19). Causeur ha sortit al rescat del Madrid i amb dues entrades i un triple, el primer dels blancs després de nou errors. Els visitants s’han posat per davant (30-32). Sajus ha empatat pels del Bages (32-32), però Alocén, alliberat de marcatge pel desequilibri generat per una penetració de Causeur, ha clavat el segon triple blanc sobre el so de la botzina (32-35).

El Madrid ha incrementat la intensitat defensiva en el tercer quart i, amb un parcial de 3-12, ha establert la màxima diferència (35-47). Però l’experiència de Baéz, quatre punts seguits de Ferrari, una cistella en l’últim segon de Mason i l’abnegada feina al darrera han mantingut el Manresa amb esperances al final del tercer quart (48-54).

Martínez ha demanat temps mort de seguida en el darrer quart per culpa de dues cistells fàcils entrant fins a la cuina dels blancs (50-58) –una de Deck per culpa de les maleïdes pèrdues– i, a partir de llavors, l’equip s’ha arromangat de valent. Amb Eatherton endollat i corrent a mort, el Baxi ha anul·lat el Madrid amb un parcial de 7-0 (59-62) i s’ha posat a només dos punts (62-64) amb un triple de Vaulet. Deck, en accions al pal baix, ha anotat en totes dues ocasions salvant els mobles. Laso ha demanat temps mort a 2:43 (62-66).

El tram final ha estat per llogar-hi cadires. Malgrat que Deck s’ha posat el Madrid a l’esquena, el Baxi ha embogit amb un triple de Mason i addicional –4 punts–i una altra cistella de tres de Garcia (73-73) a un minut de final. A 7.7, Mason ha fet falta a Laprovittola, que ha anotat els dos tirs lliures (73-75). Janning ha intentat un triple des de la cantonada que no ha entrat a 2.7 del final. El Madrid ha sentenciat amb dos lliures, però Dani Garcia ha encistellat un triple estratosfèric des de molt lluny en la darrera acció que ha simbolitzat el compromís i la fe del Manresa (76-77).