Lliga femenina

El pitjor escenari

Lliga Femenina. Araújo es lesiona just abans de les eliminatòries pel títol i deixa l’Uni sense la seva jugadora més determinant

L’Spar Girona va viatjar ahir a Tenerife per jugar aquest vespre el primer partit dels quarts de final de la Lliga Femenina (20 h) sota l’impacte de la gravíssima lesió que es va fer María Araújo en la sessió matinal d’entrenament, l’última a Girona. El club va confirmar poc després el pitjor dels pronòstics: lesió greu al genoll dret amb afectació a múltiples estructures. Araújo es perdrà el que queda de lliga i queda en l’aire la seva presència als Jocs Olímpics.

La gallega ha estat per números (8,8 punts, 7,9 rebots i 14 de valoració) la jugadora de més impacte de l’equip, sobretot per la millora en tots els aspectes estadístics respecte al curs passat, també en el triple (supera el 30 per cent) i la capacitat d’adaptar-se a les posicions de 3 i 4 i la facilitat que té per creuar la pista amb la pilota a les mans, que recorda els seus temps en les categories inferiors del Celta quan jugava de base.

Dins el drama són només sis partits els que queden per completar la temporada si tot va segons el pla previst. Quarts, semifinals i final en eliminatòries a doble partit en comptes del tradicional play-off, una concessió a l’Avenida i al València, que han d’afrontar les finals a quatre de l’Eurolliga i l’Eurocopa. El marge d’error, doncs, és menor perquè un mal partit o fins i tot un mal quart et pot condemnar. Amb tot, la superioritat de l’Uni contra el rival de quarts, el Laguna Tenerife (20 h), ja es va plasmar en la fase regular (48-80 i 63-54).

La segona entrenadora de l’Uni, Laura Antoja, admetia en la prèvia (abans de saber la lesió d’Araújo) que el Tenerife no és un mal rival. “No és dels que ens van pitjor, ens costa més contra equips amb més mobilitat i potència de rebot.” Les de Tenerife (16-14 de balanç) han anat de menys a més en la lliga i al gener van fer un salt de qualitat amb l’arribada de la pivot internacional grega Fasoula (11,2 punts i 4,1 rebots), que és de les que saben aprofitar realment la seva alçada (1,96 m). Al seu costat també llueixen l’exjugadora de Minnesota Taylor (15,1 punts i 5,5 rebots) i la incombustible Tanaya Atkinson (14,6 punts i 4,6 rebots), difícil de defensar perquè anota de fora i també va cap a dins amb força. En el joc exterior destaquen l’exjugadora del Cadí Nogic, que en un dia d’inspiració pot ser letal des del triple, i la companya de Frida Eldebrink a la selecció sueca Kalis Loyd, que també ajuda en el rebot (10,4 punts i 3,6 rebots). En la direcció la veterana Ocete és de les que gaudeixen més repartint que no pas anotant.

Una final

Per Antoja, arribats a aquest punt no hi pot haver mitges tintes: “En la lliga regular et pots despistar perquè pots tenir acumulació de partits amb l’Eurolliga i la copa pel mig, però ara sabem que hem d’estar concentrades, depèn del llistó que posem nosaltres perquè el rival tingui més o menys dificultats.” L’ajudant de Julbe no creu que les tres derrotes contra l’Avenida acabin minant la moral de l’equip: “No, perquè també hem tingut bones sensacions i sabem que aquesta eliminatòria és perillosa i que hem de guanyar ja el primer partit pel màxim de punts possible per poder gaudir del segon amb més tranquil·litat.”

Que les canàries arriben en un bon moment a l’eliminatòria és un fet. Han guanyat quatre dels últims cinc partits de la fase regular, els tres últims de forma seguida contra el Gernika (62-46), l’IDK (71-76) i el Movistar Estudiantes (74-73) després d’una derrota sense contemplacions, però també sense conseqüències, a Salamanca (76-36).

Depèn del llistó que posem nosaltres per veure si elles ens poden causar més o menys problemes
Laura Antoja
segona entrenadora de l’Uni
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)