Lliga femenina

Una ofrena a dues bandes

Bàsquet. L’Spar Girona, amb els quarts amb La Laguna resolts des de dimecres (45-79), vol dedicar un bon partit (19 h) a l’afició i a María Araújo

El paper de Laura Antoja a l’Spar Girona des de la seva arribada abans de Nadal serà cabdal per explicar el curs 2020/21 de l’Uni. La primera capitana de l’equip a la Lliga Femenina i fisioterapeuta en el primer títol de lliga el 2015 és ja la mà dreta d’Alfred Julbe en la primera copa. I la líder del vestidor gironí, anímicament molt afectat per la lesió que posa punt final a la temporada de María Araújo, dimarts en l’entrenament previ al viatge a Tenerife. “Són suposicions, perquè l’hem de plantejar amb la major seriositat possible. Ens ho mereixem com a equip, pel dia a dia i els entrenaments que fem i que ens fan créixer com a grup”, diu l’exbase en la prèvia d’un partit que seria de tràmit per la diferència que té el conjunt gironí de l’anada, dimecres a La Laguna (45-79) perquè des del primer moment –0-2 quan havien passat 9 segons i 0-9 en tres minuts i mig– la superioritat va ser manifesta. L’assistent de Julbe apunta en dues direccions a l’hora de motivar el grup per a una tornada en què només per comparèixer ja ho té tot fet: l’afició i María Araújo, que serà a la banqueta.

Sant Jordi

No serà fins d’aquí a tres setmanes, els dies 21 i 24, que les semifinals pel títol de lliga apareixeran en l’atapeït calendari. El València té, la setmana que ve, la final a quatre de l’Eurocopa a Hongria i, d’aquí a quinze dies, és el Salamanca el que té el compromís a Turquia. Temps suficient per pair els darrers sotracs emocionals al vestidor –l’anunci de la retirada de Sonja Vasic quan s’acabin els Jocs, en la prèvia del duel amb l’Avenida del cap de setmana passat, era l’anterior al xoc d’Araújo– i per evolucionar els sistemes en una plantilla encara més reduïda i en què l’encert serà encara més determinant per superar la següent eliminatòria, a doble partit com aquesta, i una hipotètica final al millor de tres, que si és contra l’Avenida serà eterna pels sis antecedents aquest curs (1-5).

Julbe només té el cinc cobert amb Reisingerová i Labuckiene. Laia Palau i Chelsea Gray han de jugar cada cop més temps juntes perquè el perímetre perd Sonja Vasic durant força minuts, amb la sèrbia de quatre com en el cinc inicial avui fa set dies encara amb Araújo. Elonu va estar molt fina dimecres i Ferrari amb la mà calenta (5/6 triples) com Eldebrink dissabte passat a Fontajau (5/7). Queden Júlia Soler i Clàudia del Moral, que segur que avui tindran minuts.

LA PRÈVIA

Volem recuperar les claus de la victòria de l’altre dia i seguir millorant les coses en què estem posant èmfasi
Laura Antoja
El públic ens ha animat quan no hi era, i ara li hem d’oferir la nostra millor versió. La María es mereix un bon partit, també
Patrocini

El rival a semifinals no es podrà saber demà

L’Avenida serà el primer equip a superar els quarts perquè rep el Gran Canària a les 18 h amb el 61-80 de dimecres i sense Vilaró ni Hayes, lesionades al genoll. A semifinals es trobaran el Gernika o l’Estudiantes, que demà a la nit (21 h) tancaran la sèrie amb l’únic triomf local en l’anada (47-42 a Madrid). L’eliminatòria que s’ha d’esperar és el València - Ensino perquè no es tanca demà al migdia. L’equip d’Helena Oma (13 punts, 9 rebots, i 24 de valoració en 36:19 dijous en el 58-69) té una jugadora amb positiu per Covid-19 detectat en els controls previs al partit de tornada i no en els de l’anada, fets en les 72 hores prèvies com determina el protocol. El club gallec volia sotmetre l’equip a més proves per descartar un fals positiu i manté la plantilla aïllada en espera dels resultats. La tornada, en qualsevol cas, seria la setmana que ve no l’altra.

El millor dia d’Adaora Elonu a l’Uni

Màxima anotadora (12) i la més valorada (15) de l’equip el curs passat, Adaora Elonu va signar el seu millor partit en l’Uni dimecres, amb 22 punts (10/14 de 2 i 2/2 en addicionals), 13 rebots i 32 de valoració. Titular per la lesió d’Araújo, les molèsties al seu genoll dret han marcat la temporada de la capitana de la selecció de Nigèria, que fins ara tenia en el València la seva víctima predilecta: 18 punts, 9 rebots i 28 de valoració en la jornada 1 de la temporada passada (67-53) i 21 (2/2 triples), 6 i 25 a la Font de Sant Lluís. Serà precisament contra el València quan l’alera pivot nascuda a Houston (1990) haurà de multiplicar les seves prestacions si en les semifinals té Trahan-Davis al davant (16 punts i 24 de valoració dijous a Lugo), tal com van fer en la final de copa entre ella i Araújo (4 i 3) la jugadora taronja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)