ACB

El Baxi tomba el Retabet amb una exhibició de joc ofensiu (96-108)

Sima (21 punts i 5 rebots) ha fet el seu millor partit a l’ACB i l’equip ha trencat una ratxa de 13 derrotes a Miribilla

El Baxi ha trencat la maledicció de Miriblla (13 derrotes en 13 visites) amb una sensacional victòria. Els de Pedro Martínez han fet tota una exhibició ofensiva i han batut el seu rècord de punts aquest curs (96-108). Especial menció per a Sima, que s’ha destapat contra Balvin amb el seu millor partit com a professional (21 punts i 5 rebots). Ferrari, Garcia i els exteriors han dirigit perfectament (27 assistències de tot l’equip, nou rècord) i els tiradors han pogut fer de les seves: 12 de 22. El triomf permet als manresans mantenir-se en la lluita per jugar el play-off.

El recital ofensiu del Baxi en el primer temps ha estat èpic i no fruit de la inspiració d’un o dos jugadors sinó del treball col·lectiu, del rebot ofensiu i de la visió de joc de Ferrari i Garcia, que ha agafat amb el relleu de Dani Pérez com a grans assistents de l’equip. D’entrada Pedro Martínez ja ha sorprès col·locant Sima a la pista per defensant el gegant Balbin, però el gironí s’ha destapat també en atac amb en el seu millor quart a l’ACB. El Bilbao ha viscut de l’encert en els triples (4 de 5) però ni així ha pogut evitar que els catalans marxessin de deu després de dos tirs exteriors de Hinrichs i Janning. El canoners del Manresa també han tingut la punteria afinada (7 de 14 al descans). En el segon quart els locals han intenta reaccionat jugant amb Balvin, però el txec com a molt ha trobat faltes i ha fallat molt des del tir lliure. Els catalans, en canvi, han tingut les idees clares. Transicions ràpides, moure la pilota i perdonar poc. Eatherton ha estat imparable (9 punts gairebé seguits) i el quart ha acabat amb una jugada de pissarra completa amb una esmaixada de Hinrichs pel centre de la zona de les que fan mal.

Sima ha entrat en el tercer quart un altre cop com un vendaval i ràpidament s’ha enfilat als 15 punts (7 de 7) però ha estat Eatheron, amb dos triples frontals, qui ha disparat la diferència (60-79). No ha dit l’última paraula el Retabet, que ha recuperat l’encert en el triple (71-81) i ha entrat en l’últim quart com un cicló (parcial de 10-0) per obrir un altre cop el partit des de la defensa (81-86). Resposta immediata. Dos triples de Ferrari i Mason han tornat la calma a les files manresanes (83-92), que ha pogut controlar el ritme del partit fins al final.