Lliga femenina

L’Spar Girona segella l’accés a semis (74-67)

Les mostres de suport a Maria Araújo, el més destacat d’un partit de tràmit pel 45-79 de dimecres

L’Spar Girona ha segellat l’accés a les semifinals de la Lliga Femenina, el 21 i 24 d’abril amb el primer partit a Fontajau si el rival és el València –té 11 punts de marge sobre l’Ensino– en un tràmit que ha tingut en les mostres de suport a Maria Araújo el més destacat, el dia que l’Uni tornava a guanyar amb públic a Fontajau per primer cop des del 18 d’octubre (68-60 amb el Casademont) perquè des de llavors perdia amb el València i l’AAvenida, que avui ha superat 95-62 l’Spar Gran Canària (61-80 dimecres).

De més a menys

El 2+1 de Nauwelaers a tres dècimes per tancar el primer quart (21-13), amb falta de Júlia Soler, és la taca a un bon primer parcial gironí, que tenia en el 3/3 triples (5-2 Gray i 12-6 i 15-6 Eldebrink) l’encert que necessitarà l’Uni per a les semifinals. Reisingerová s’ha carregat amb dues a 6:38 però ha superat Fassoula en el duel i Julbe canviava el cinc inicial menys Elonu a 4:47 deixant. Labuckiene assistida per Palau i en u contra u sobre Monty ampliava el marge (19-10) abans que la capitana, en acció individual, fes el 21-10 en suspensió.

El primer triple visitant, de Nauwelaers, completava el 0-10 (21-20) i Soler feia després els primers punts locals acabant un contraatac de mitja distància. Animada per la grada, Vasic enllaçava 7 punts amb el seu primer triple entremig (31-23 temps mort a 4:09) que tallava la sèrie de cinc errors gironins (4/9) i Julbe treia Reisingerová per jugar al costat de Labuckiene dos minuts, en què Vasic seguia a la seva (33-28).

L’Uni ha arribat a la mitja part amb Vasic i Elonu a dins, però erràtic i dispers en atac: 37-34 amb 15/33 tirs de camp i 3/7 lliures.

Fugaç

Fassoula amb dues cistelles seguides ha donat el primer avantatge a La Laguna en toa la sèrie (37-38). Julbe havia demanat temps abans que Eldebrik a cistella passada fes el 42-40 i amb falta a Reisingerová a 5:31 mirava d’ordenar les idees. Res: 42-42 Herrera de 5 metres. Sense fer canvis, la txeca i Palau anotaven (46-42) i era Gray la que entrava per Eldebrink a 3:53 i després Labuckine per Reisingerova: 48-44, 50-46 i 55-48 Fassoula.

Ganes

Un triple i una acció continuada visitats a 1.1 segons deixaven el 59-53 al final d’un tercer quart dolent que no feia treure les ganes al públic, 850 espectadors, que no deixaven d’aplaudir en els dos minuts entre quart, al ritme de la música.

Gray (61-53 i 65-56) i Vasic (63-54) en suspensions anotaven en un darrer quart massa sobrer i en què l’entrada de Palau a 4:39 per Soler era el millor perquè la capitana havia requerit la metgessa i els dos fisios al tercer quart. Sí que Gray ssisitint Elonu a la contra la pilota que acabava de recuperar (69-61) i Palau fent el mateix, sense mirar, animaven la festa (72-61). Com la tècnica al tècnic visitant (72-61 Gray). De Moral per Eldebrink a 1:14 ha estat el colofó després del 74-61 de Palau.