LEB Or

Primera derrota del Girona a casa en la segona fase (74-75)

Rozitis ha fallat el tir lliure que hauria forçat la pròrroga a dues dècimes

El Girona ha perdut el primer partit a casa en la segona fase, en què enllaça dues derrotes. Els gironins han encaixat un 2-13 al final i Rozitis ha fallat el tir lliure que hauria forçat la pròrroga a dues dècimes, l’addicional a una cció després d’ofensiu.

De tres en tres

Pedersen (14-11) de tres és el primer jugador del Càceres en anotar a nada de Roeland Schaftenaar, autor de 10 dels 13 primers punts dels verds (14-13). El triple, la primera pilota que tocava Pep Busquets (20-15) en el primer dels seus cinc punts seguits per establir ua màxima de 7 (22-15) i l’acció que Logan no fallava al primer quart en tres intents (9-4, 14-8 i 17-13) i amb la què Pedersen ajustava el marcador (22-20) després de dos tirs lliures sense error.

Ventura, a 10 segons per acabar el primer quart, feia la primera falta visitant i Faye, Cosialls i Sàbat de tres (29-23) s’afegien a la nòmina d’anotadors locals després del primer triple de Schmidt. Sevillano de tres (6/12 vermell), amb Jónsson de base, a 4:19 pel descans tornava a situar els 7 de màxima (36-29) temps mort visitant. L’islandès de 6,75 m ampliava el marge (39-30) amb els visitants anotant només de 4,6 m amb l’excepció d’Schdmidt (9 punts al descans, tots en joc) i Olaf Schaftenaar ha obert el seu compte amb el seu germà puntejant-lo (42-35).

Baixes

A 2:42, Sevillano s’havia torçat el turmell i Carles Marco perdia una altra peça en la rotació perquè Pepo Barral només ha pogut jugar els tres últims minuts del primer quart per problemes musculars. Rozitis a 3,3 pel descans amb addicional assistit per Sàbat ha fet el 47-42 i Schaftenaar un tap a Pedersen a l’últim instant.

Més cars i confusió

Cárdenas de tres ha donat el tercer avantatge al Càceres (47-48), després del 0-2 i i el 2-4 i, amb el 0-8 (47-50), Marco ha aturat el partit a 6:18 i Rozitis ha fet els primers punts locals de la segona meitat després. Schaftenaar en suspensió i Sàbat de tres al límit de la possessió tornaven a posar el Girona per davant, amb els punts més cars que en la primera meitat. Schmidt de més de 7 metres ha fet el 57-58 en un final molt confús amb faltes no assenyalades i una del Càceres a l’últim segon sense penalitzar perquè no tenien bonus.

Per davant

Jónson (59-58), el tercer triple de Sàbat (62-60) i el tir lliure del capità d’una tècnica (63-62) posaven el Girona per davant amb el final cada cop més a prop: 67-62 amb dues accions de Faye, que havia de marxar amb cinc faltes. Logan a 4:09 amb triple després de bot feia el 70-62 que completava el 8-0 i quan el tècnic visitant ja tenia el temps mort demanat.

I per darrera

Ventura reduïa distàncies de tres (71-66), Pedersen de dos (72-68) i Roeland Schaftenaar de tir lliure (72-70) a un i mig, amb el Girona cada cop més dispers en atac. Schmidt a 39,3 segons ha fet el 72-73 que tancava el 2-11 amb els punts locals de tir lliure. Jónsson ha fallat el triple i, en la lluita pel rebot, Busquets ha fet falta a Cárdenas quan quedaven 26,7 (72-75). Busquets i Sàbat han tingut el triple de l’empat i Rozitis un addicional després de l’ofensiu, amb el rellotge quasi a zero, a dues dècimes (74-75).