ACB

Derrota a 4 segons del final

ACB. El Barça va a remolc del Real Madrid gairebé tot el partit. Només es posa al davant a 10 segons del final amb un triple de Mirotic (85-84), però no està atent i acaba perdent

Barça 85 Real Madrid 87

BARÇA:Calathes (18), Higgins (21), Sergi Martínez, Mirotic (17) i Gasol –cinc inicial–; Davies (2), Westermann, Hanga (2), Smit (7), Oriola (3), Abrines (3) i Kuric (12). 21/36 de 2 punts. 9/17 triples (3 Mirotic, 2 Kuric i 1 Calathes, Smits, Abrines i Higgins). 16/21 tirs lliures. 30 rebots (5 Hanga). 11 assistències (4 Calathes). 25 faltes (5 Calathes). 86 valoració (23 Calahtes).REAL MADRID:Laprovittola (12), Abalde (7), Taylor (1), Tyus (6) i Tavares (4) –cinc inicial–; Causeur (10), Fernández (13), Vukcevic (11), Alocén, Garuba (11), Carroll (5) i Llull (7). 11/25 de 2 punts. 15/34 triples (3 Fernández i Vukcevic, 2 Garuba, Laprovittola, Abalde i Causeur i 1 Llull). 20/26 tirs lliures. 26 rebots (5 Garuba). 13 assistències (5 Laprovittola). 26 faltes (5 Tavares i Vukcevic). 79 valoració (14 Garuba i Fernández).PARCIALS:15-20, 18-22 (33-42), 24-17 (57-59) i 28-28 (85-87).INCIDÈNCIES:Es va guardar un minut de silenci per la mort d’Enric Piquet, expresident de la federació catalana, i Miguel López Abril, exjugador blaugrana.

El Barça va perdre a 4 segons del final un partit en què va havia anat a remolc del Real Madrid durant més de 39 minuts llargs. Els blaugrana només es van posar al davant en el marcador a 10 segons del final gràcies a un triple de Mirotic (85-84), però no van estar atents en la jugada següent i Laprovittola va aconseguir un 2+1 a 4 segons del final que va tornar a fer avançar els madrilenys i els va donar la victòria per 85-87. Els blaugrana van estar desconeguts durant molts minuts del partit, van perdre moltes pilotes (18) i van tenir pocs percentatges d’encert. Higgins va ser el màxim anotador del partit, amb 21 punts. Gasol va sortir de titular en el seu retorn a la lliga ACB, va jugar nou minuts en la primera meitat sense anotar cap punt i no va sortir en la segona.

Un 0-9 d’entrada

Un inici desastrós de partit del Barça va permetre al Real Madrid situar-se amb un 0-9 al seu favor. Els blaugrana van fallar els dos primers tirs, que van ser triples, i no van anotar el primer punt fins al minut tres i mig. L’entrada de Davies va millorar la defensa del Barça i es va apropar fins a quatre punts (11-15). Es va arribar a la fi dels primers deu minuts amb un 15-20 pels madrilenys. Smits va situar els blaugrana a només tres punts de desavantatge en l’inici del segon període i va ser l’únic que va anotar pels locals en els primers minuts, 7 punts seguits (22-25). El Real Madrid va aprofitar els problemes en atac del Barça per fer un parcial de 0-11 –amb tres triples consecutius– i es va situar amb 14 punts de marge (22-36), la màxima diferència de tot el partit, a quatre minuts i mig del descans. Kuric, amb dos triples consecutius, va evitar que el marge s’ampliés encara més i es va arribar al descans amb un 33-42 pels blancs.

Dos triples consecutius dels madrilenys en l’inici del tercer quart els va tornat a situar 14 punts al davant (35-49). El Barça va reaccionar i va començar a jugar amb més intensitat i pressió sobre la defensa dels visitants. Mirotic –8 punts seguits– i Calathes, repartint joc i anotant, van portar els blaugrana a només perdre per un punt (56-57) a 52 segons del final del tercer quart. L’inici dels últims deu minuts va tornar a ser dolent per al Barça –0-8 en contra– i el Real Madrid es va tornar a distanciar fins als 13 punts (61-74). Una darrera revifada blaugrana els va anar acostant a poc a poc en el marcador fins que a només 10 segons del final un triple de Mirotic va situar el Barça al davant (85-84) per primera vegada. En el darrer atac del Real Madrid els blaugrana no van estar gens fins i Laprovittola va anotar un 2+1 i va donar la victòria al seu equip.

LA DADA

18
Pilotes perdudes
que va tenir el Barça, moltes, i només en va recuperar set.

LA DADA

14
Punts de diferència
que va tenir el Real Madrid com a màxim avantatge al llarg del partit.

No hem merescut la victòria. El Madrid hi ha posat més ganes i més agressivitat. Felicito el Madrid, que ha merescut guanyar
Saras Jasikevicius
ENTRENADOR DEL BARÇA
Pensàvem que el partit estava guanyat, però hem reaccionat ràpid amb la cistella de Laprovittola i hem defensat bé l’última possessió