ACB

DANI GARCIA

JUGADOR DEL BAXI I EXJUGADOR DEL BÀSQUET GIRONA

“Un Baxi-Girona a l’ACB seria genial”

El mataroní va començar el curs buscant minuts i experiència en la LEB Or i ha acabat trobant el seu lloc a l’ACB

Dani Garcia (Mataró, 1998) va començar el curs a Girona en la LEB Or, però el Manresa, club amb els seus drets, el va reclamar i la seva progressió a l’ACB en pocs mesos l’està convertint en un jugador consolidat (4,3 punts, 2,3 assistències i 10 minuts per partit).

Recorda la trucada de Manresa?
Sí. Estava entrenant-me un dilluns i al final de l’entrenament se m’acosten Jordi Plà (director esportiu) i Carles Marco (entrenador) i em comuniquen que el Manresa em vol recuperar. Em va sobtar molt perquè mentalment tenia el cap a Girona, però era una cosa que podia passar. Per una part, em va saber greu dir adeu abans d’hora perquè em sentia molt còmode amb tot i, per l’altra, em feia il·lusió perquè jugar a l’ACB sempre havia estat el meu somni. Vaig viure un contrast d’emocions.
Tastar en pocs dies el salt de la LEB Or a l’ACB no devia ser fàcil?
No. M’està costant sobretot físicament i pel ritme de joc, que és un altre, sobretot amb Pedro Martínez, que és una cosa que sempre exigeix a cada partit. Vaig notar un gran canvi. Físicament necessito preparar-me més perquè no soc un superdotat, però he anat de menys a més i en aquestes últimes setmanes ja em sento més adaptat.
Amb les lesions de Tabu i Pérez l’adaptació ha estat gairebé forçada per les necessitats?
Ningú desitja baixes en el seu propi equip, però alhora he pensat que era una oportunitat per a mi i que havia de treballar i donar el màxim per aprofitar-la.
Dani Pérez també venia de la LEB Or i ara és intocable a l’equip i en la lliga.
Sí, és l’exemple a seguir. Estava fent una temporada increïble abans de la lesió, igual que l’any passat. És molt treballador i està sempre concentrat ja sigui jugant o entrenant-se. Per això i també pel seu talent i la visió de joc ha aconseguit ser un dels millors bases de la lliga, però intento aprendre de tots, també de Ferrari, que és un base amb molt de talent en atac.
I l’ACB és un festival de grans bases en tots els equips.
Durant la setmana em fixo molt amb els bases que em toca defensar o atacar, però durant el partit miro de pensar-hi menys i fer el meu joc. Aquesta setmana anirem al Palau, i Calathes, per exemple, ha estat un jugador que sempre ha admirat.
Partits com ara el que va fer contra el Real Madrid (3/4 triples i 4 assistències) el posen a l’aparador?
Et donen sobretot més confiança, però la idea és jugar bé contra qualsevol rival, no només en una jornada qualsevol.
Pedro Martínez què li exigeix?
Sobretot defensa. Que pressioni el base rival i que se senti incòmode a la pista. En atac cal portar la pilota al lloc on calgui en cada acció concreta.
En alguns partits el Baxi és un festival de joc ofensiu.
Nosaltres donem la mateixa importància a l’atac com a la defensa. En Pedro té molt clar el que vol i com hem de jugar. Considera que per les característiques de l’equip hem de jugar amb molt de ritme, córrer moltíssim, fins i tot si ens anoten no parar mai de córrer.
Altres jugadors joves s’estan obrint camí a Manresa, com ara Guillem Jou i Yankuba Sima. Això ajuda?
És vital per diferents raons. Són jugadors joves que coneixen el nostre bàsquet i que saps que ho donaran tot a cada partit. En Guillem ja ha fet dues temporades espectaculars i Sima millora partit rere partit. Ningú té més il·lusió que nosaltres per jugar a l’ACB.
Té una temporada més de contracte, però no garantida. Això és més pressió?
Intento no pensar-hi. M’encantaria continuar, però això no és a les meves mans.
Un Baxi-Girona ben aviat a l’ACB no estaria malament...
Seria genial. Ha estat un orgull jugar-hi i encara estic enganxat a tots els partits d’ells. Si no fos per petits detalls, com ara la pròrroga de Melilla o el tir lliure de diumenge, tindrien moltes més victòries. Acabaran fent una bona temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)