Lliga femenina

L’Uni anuncia la incorporació immediata de Laia Flores

La base signa per les dues properes temporades però avança l’arribada a Girona per ajudar l’equip en les semifinals de la lliga

La base Laia Flores (Mataró, 1m70, 1996) ha arribat a un acord per incorporar-se de forma immediata a l’Uni Girona i reforçar l’equip en les semifinals de la lliga i en una hipotètica final del campionat. Flores, que ha completat un curs excel·lent al Campus Promete, ha signat també per a les dues temporades següents amb el club gironí i s’entreveu com una jugadora clau en l’esquema de l’equip a partir de la temporada vinent tant si continua Laia Palau com si posa punt i final a la seva trajectòria. Alfred Julbe, doncs, podrà comptar amb un reforç de luxe per a les semifinals tot i que no en la mateixa posició de María Araújo, lesionada per tot el curs.

Flores (13,2 punts i 3,9 assistències) va jugar la temporada passada a la lliga italiana (Palerm) però l’entrenador del Promete, Cèsar Aneas, la va portar al club com una aposta personal ja que la havia tingut en la seva etapa de formació a la UE Mataró i a Sant Adrià. La base va debutar a la Lliga Femenina la temporada 2018/19 al Mann-Filter (actual Casademont) després de completar quatre anys a la Universitat de Florida on va estudiar Ciències de la Salut i comunicació.

Abans, amb les seleccions espanyoles de promoció, havia triomfat en l’equip sub-16 del 2012, que va conquerir l’or en l’europeu de la categoria (9 punts, 3,4 rebots, 2,9 assistències i 2,9 pilotes recuperades). En la final contra Itàlia va deixar el seu segell definitiu: 18 punts, 5 rebots i 5 assistències). L’altra gran figura de l’equip era Ángeles Salvadores, ara al Besiktas turc.

El 2013 va ser campiona d’Europa sub-18 i va fitxar pel Sant Adrià, equip amb el qual va ascendir a la Lliga Femenina 2. En l’europeu sub-18 del 2014 va fer bronze, just abans d’iniciar la seva aventura universitària als EUA. A Florida va batre el rècord d’assistències dela universitat durant una temporada així com el rècord d’assistències en un partit (17), que també van ser la millor marca de la temporada en tota la divisió 1 de l’NCAA.

Amb la selecció espanya sub-20 va tornar a conquerir un europeu en un equip amb la presència, entre d’altres, de la gironina Iho López (ara al GEiEG), i l’exjugadora de l’Uni Helena Oma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)