Eurolliga

Higgins falla el triple final i el Zenit assalta el Palau (74-76)

L’exblaugrana Kevin Pangos ha estat l’heroi del matx amb una cistella impressionant a 10 segons pel final

El Barça ha patinat en el primer assalt dels quarts (74-76) i haurà de guanyar a San Petersburg si vol ser a la Final Four. Els de Xavi Pascual han arribat a dominar de 17 punts però els blaugrana han remuntat i en un final a cara i creu ha sortit creu.

El matx ha començat amb un Zenit dominant gràcies a un intractable Kevin Pangos que amb 8 punts sense error ha donat la màxima diferència als russos (12-19). Però un triple de Davies ha liderat un parcial de 9-0 per posar de nou els blaugrana dins el matx (21-21).

Poythress ha engegat el segon quart amb quatre punts seguits provocant el temps mort de Saras però el Zenit ja estava molt còmoda. Quatre triples seguits increïbles han situat el màxim desavantatge (29-46) després d’un 3-16. Un triple de Higgins al darrer segon ha deixat el 34-48 al marcador al descans.

Al tercer quart Jasikevicius ha fet un canvi tàctic: Claver sobre Pangos per intentar ofegar-lo després que el canadenc valorés 26 al descans amb 1 4 punts i 6 assistències. Els blaugrana han sortit llançats situant-se a només sis punts, dins el partit, en cinc minuts (49-53). Però l’aparició de l’exMadrid Rivers amb dos cistelles de talent han donat una mica d’oxigen als russos (54-61). Al darrer quart els blaugrana han entrat amb igualtat i fins i tot s’ha posat per davant després d’un tir lliure de Davies (71-72). En un final d’infart, una cistella impressionant de Pangos amb la mà esquerra a 10 segons pel final ha estat clau. En l’últim atac Higgins ha errat el triple forçat.