Eurolliga

La ruleta russa

Bàsquet. El Barça fa setmanes que juga amb foc, sobretot al Palau, però una altra derrota avui contra el Zenit (21 h) el deixaria al llindar del precipici

El Barça se la juga aquesta nit (21 h, DAZN) contra el Zenit en un duel de gran rellevància ja que el pot abocar a una situació límit. Els dos partits següents seran a Rússia amb el pavelló a rebentar i anar-hi amb dues derrotes és pràcticament un suïcidi esportiu en el camí cap a la final a quatre. Jasikevicius està preocupat, més que per la derrota (72-74), per la dinàmica de l’equip en les últimes setmanes. Al Palau ha encadenat derrotes contra el Bayern, el Madrid (ACB) i la de dimecres contra el Zenit, equip que en un clàssic de les llegendes maleïdes històriques del Barça és liderat per un exentrenador, Xavi Pascual, que ja ha renovat per dues temporades més, i Kevin Pangos, que va passar pel Palau amb més pena que glòria.

El principal problema que ha tingut el Barça en els darrers partits –fins i tot contra el Manresa– és haver de nedar constantment contra corrent i a remolc del rival. Això pot propiciar, per la qualitat dels jugadors i la intensitat que exigeix Saras, moments de remuntada, com va passar contra el Madrid i també contra el Zenit, però els finals acaben sent a cara o creu i un equip amb la potència de foc i la banqueta del Barça hauria de ser capaç de sentenciar abans no només des de la defensa sinó també en atac.

El Barça, amb tot, ja sap com les gasta Pangos. Només Claver el va saber defensar gràcies a la seva corpulència, fet que va intimidar durant alguns moments el base. Calathes, que no passa el seu millor moment, i Hanga es van veure desbordats per la confiança del canadenc, jugador que va polir el mateix Saras a Kaunas.

El Barça tampoc està trobant aquestes darreres setmanes jugades per als seus tiradors (Kuric i Abrines) i en el joc interior la presència de Pau Gasol ha canviat la fórmula que semblava haver donat resultat amb Davies i Oriola jugant de center, fet que permetia dos contra un a tota la pista i una velocitat de reacció en defensa que s’ha perdut.

A l’altra banda el Zenit juga amb zero pressió, i més amb la baixa de Ponitka. Gudaitis es va lesionar dimecres i s’ha de veure si arriba en condicions per al partit d’avui.

LA PRÈVIA

En l’últim mes i mig no estem jugant bé, però tenim temps de corregir coses, és l’única bona notícia
Saras Jasikevicius
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)