Lliga femenina

L’últim ball?

Bàsquet. L’Uni està obligat a remuntar nou punts a València (20.30 h, TdP) contra un rival esperonat si no vol donar per acabada la temporada

La capacitat de superació, la resistència, l’automotivació, l’orgull i, és clar, el talent seran tots factors necessaris perquè l’Uni pugui aixecar aquest vespre (20.30 h, Teledeporte) una semifinal que ara mateix sembla tenir perduda (64-73) després d’un partit d’anada en què el València va fer valer el seu millor moment i una rotació també més àmplia. “La remuntada és possible”, deia ahir Laia Palau, que també admetia que per assaltar la Fonteta caldrà una certa conjunció astral de factors, com ara mantenir el mateix nivell de joc durant 40 minuts i persistir en els moments en què les jugadores locals, amb el suport del públic, anotin més fàcilment. “Caldrà no enfonsar-nos, esperar el nostre moment i trencar el partit.”

El precedent de la copa

Les matemàtiques sovint són senzilles i no calen grans equacions per arribar a conclusions clares. El resultat de la final de la copa (62-72), també jugada a la Fonteta, classificaria l’Spar Girona per a la seva sisena final consecutiva, però l’escenari és molt diferent. “Ens trobàvem en un estat emocional molt diferent després de guanyar l’Avenida, però es tracta de remuntar nou punts, no 25”, hi afegia Palau.

Sobre l’equip gironí plana la idea que aquest podria ser l’últim partit, no només de la temporada sinó també d’algunes jugadores a les files de l’equip, més enllà de Vasic, que ja va anunciar la seva retirada. “Volem gaudir-ho i la millor manera de fer-ho és essent competitives, i quan ho som hem demostrat que podem guanyar qualsevol”, recordava la capitana de l’equip, una de les que encara no han decidit el seu futur, tot i que té una proposta del club per continuar una temporada més després dels Jocs de Tòquio. No està clar, doncs, que aquest pugui ser el seu últim partit com a professional encara que el València s’acabi classificant per a la final, que seria la primera de la seva història en la lliga femenina.

Tàcticament els dos equips es coneixen de sobres, no només de la final de la copa sinó dels dos partits de la fase regular –amb victòries per al València– i les de Rubén Burgos, en plena fase eufòrica per la victòria en la final a quatre de l’Eurocopa, semblen haver arribat amb més recursos en totes les línies, sobretot per la baixa a Girona de María Araújo, que aquesta temporada ha fet de tot –màxima rebotejadora i triplista consumada–. Vasic, que hauria d’agafar en part el seu relleu, és la jugada que més tocada està físicament en l’equip d’Alfred Julbe.

A Fontajau Ouviña i Casas –30 minuts cadascuna– no només van marcar el ritme, sinó que el van capgirar en el moment just i necessari, el tercer quart, per desmuntar l’oposició de les gironines, que van treure l’orgull en els darrers minuts per evitar que l’eliminatòria quedés sentenciada.

El camí a seguir

El primer quart de dimecres (21-13) hauria de ser el full de ruta. Julbe també necessitarà la millor versió d’Eldebrink i Ferrari, també tocada físicament, i més encert en el triple. Entre la sueca, la paraguaiana i Vasic van fer un 1 d’11 que a mesura que avançava el partit va facilitar la tasca defensiva de les valencianes, més concentrades a controlar el rebot i sortir en transició.

Des de la temporada 2014/15 l’Uni ha jugat totes les finals de la lliga –sempre contra l’Avenida–, amb victòries el 2015 i el 2019. La temporada passada no hi va haver play-off. El València, per la seva banda, va pujar a la Lliga Femenina la temporada 2017/18 i en la seva primera participació ja va ser semifinalista. El club de Juan Roig ja pressiona, de fet, perquè l’Eurolliga accepti la temporada vinent tres equips de la lliga espanyola. Ara mateix l’Uni, com a campió de la copa, hi té una plaça garantida.

5
temporades
son les que suma l’Uni jugant la final de la lliga, sempre contra l’Avenida.
La idea és ser competitius i arribar a l’últim quart amb possibilitats per trencar el partit
Laia Palau
jugadora de l’Uni
La clau és mantenir el nostre nivell durant 40 minuts, perquè quan ho fem podem guanyar qualsevol rival
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)