Lliga femenina

Una renovada normalitat?

Bàsquet. L’eliminació de l’Spar Girona en la semifinal confirma el nou ordre en la Lliga Femenina, amb l’Uni un graó per sota els dos finalistes

Dia u per a l’Uni, després de quedar-se sense un lloc en la final de la Lliga Femenina des del 2015, quan alçava el primer dels dos títols que ha guanyat. El títol de copa –i la consegüent classificació per a l’Eurolliga del curs que ve– i haver disputat per primer cop els quarts de la màxima competició continental –fita deslluïda per ser amb l’Avenida, a doble partit i a Salamanca– són sense dubte la salvació d’una temporada que la mateixa Laia Palau, capitana de l’equip, qualificava de “convulsa”. “Segueixo pensant que l’equip hauria pogut aconseguir més coses, i no a nivell de títols sinó sent millors com a equip i això sí que em sap greu”, explicava la barcelonina (1979), que els pròxims dies ha de respondre a la oferta que té del club per continuar després dels Jocs.

El club gironí ja tenia coll avall que el València, que ha perdut tres partits en tot el curs –un la final de copa i l’altre, la semifinal de la supercopa, en què l’Uni també queia eliminat– i ha tancat l’exercici amb 1-4 sobre l’Spar Girona, es consolidaria aquesta temporada com a alternativa a l’hegemonia en els títols FEB. Ho verbalitzava Xavi Fernández, el director general del club, al febrer després del 58-55 en la lliga a la Fonteta: “L’equip sempre competeix i amb molt bona actitud. Però això segurament no serà suficient.”

La plaça i el model

L’Avenida i el València disputen des de dijous i ara sí al millor de tres –la sèrie continua diumenge i si cal es tanca el 6 de maig– la final de la lliga. I, si no hi ha sorpresa, la plaça que queda per a l’Eurolliga. Mentrestant, a Fontajau, han de fer mans i mànigues per tancar l’exercici amb un dèficit –inaudit en els quinze anys d’història del club– suportable des del qual puguin fer un equip de garanties per, amb el mateix model i sense els mecenatges dels finalistes –o alternatives com l’Ensino–, sobreviure en la que ja es pot considerar una renovada normalitat.

LA DADA

1
final
dels títols FEB, la copa, aquest curs per a l’Uni, que també accedia als quarts de l’Eurolliga.
91
AVENIDA:
Domínguez (2), Hayes, Hof (9), Katie Lou Samuelson (18), Karlie Samuelson (3); Rodríguez (17), Vilaró (15), Diallo (2), Milic (19) i Alarie (6). 28/49 de 2, 9/21 triples (4 Katie Lou Samuelson, 3 Vilaró i 1 Karlie Samuelson i Rodríguez), 8/10 tirs lliures, 37 rebots (6 Milic), 17 assistències (4 Diallo) i 112 de valoració (23 Katie Lou Samuelson i Rodríguez)
43
GERNIKA:
Bjorklund (6), Roundtree (13), Ariztimuño (2), Colhado (6), Buch (2); Cornelius, Arrojo (4), Ivanovic (2), Alberdi (2) i Ginzo (6). 16/40 de 2, 3/10 triples (2 Bjorklund i 1 Roundtree), 2/3 tirs lliures, 19 rebots (5 Arrojo), 14 assistències (4 Buch) i 35 de valoració (10 Roundtree)
PARCIALS:
19-18, 22-11 (41-29), 23-4 (64-33) i 27-10 (91-43). 55-77 en l’anada.
COMENTARI:
Tràmit per a l’Avenida, que torna a una final que no es perd des del 2005 (UB Barça - Ros Casares).
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)