Lliga femenina

‘May the forth’

Kennedy Burke (1,85 m, 1997) és el segon fitxatge de l’Spar Girona 2021/22, del qual serà l’alera pivot a partir de l’octubre quan acabi la WNBA

Líder en punts en l’A1 italiana (21,6) i segona en rebots (11,6), l’Eurolliga és el seu repte

4 de maig, la Lliga Femenina no s’ha acabat encara –demà hi ha el tercer i definitiu partit a Würzburg– i l’Spar Girona anuncia el fitxatge de Kennedy Burke (1,85 m, 1997), l’endemà que el president de l’Uni, Cayetano Pérez, ho avanci al Tot rodó de Televisió de Girona.

L’alera signa per un any, ve del Dinamo Sassari de la Serie A1 d’Itàlia –màxima anotadora de la competició– i ha acreditat 21,6 punts (51% de dos, 27,4 en triples i 81,5 en lliures), 11,6 rebots, 1,6 assistències i 27 de valoració en 37,8 minuts de mitjana. Era el seu segon curs al Vell Continent, després de jugar al Kayseri –21 punts i 10 rebots en la lliga turca i, en l’Eurocopa, 18 i 8. És el segon fitxatge de l’Uni per al curs que ve, després del de Laia Flores, que es va incorporar en la semifinal de la lliga per la lesió de llarga durada de María Araújo. Eldebrink i Labuckiene van renovar la setmana passada i Soler i Reisingerová ja tenien contracte per al curs que ve. “Preveiem que la plantilla serà curta per les dificultats econòmiques”, diu Pere Puig, que de Burke destaca: “És una jugadora versàtil, pot jugar al tres i al quatre i això fa les coses més fàcils en plantilles curtes. Té molta fam, una gran fortalesa física i és el que estàvem buscant, una jugadora amb fam i ganes de jugar l’Eurolliga.” “És una jugadora molt vertical de cara a l’anella, amb bons números en el rebot”, hi afegeix Cayetano Pérez.

Context

El Dinamo Sassari s’ha salvat aquest curs després del play-out, al millor de tres partits. Burke ha acabat la Serie A1 com a màxima anotadora, segona en rebots i tres cops la MVP de la jornada, jugant de quatre i, en una tercera part dels partits, els 40 minuts. Pere Puig recorda que en la WNBA hi va fer 7,2 punts en 18 minuts. “És molt anotadora i rebotejadora, ho ha demostrat a Itàlia i, tot i no ser una jugadora gaire alta, sí que té una fortalesa física molt gran”, diu el director esportiu, que argumenta el fitxatge: “És el que estàvem buscant, una jugadora amb fam, i ho ha posat molt fàcil per venir i jugar l’Eurolliga.”

La nova jugadora de l’Spar Girona, escollida per les Dallas Wings en el Draft (número 22 en segona tanda), ha jugat les dues últimes edicions de la lliga nord-americana amb les Indiana Fever i aquest estiu ho farà amb les Seattle Storm, que la van incorporar a canvi de tres eleccions en el Draft. El club ja té coll avall que fins a mitjan octubre i amb la competició en marxa Burke no serà a Girona.

Trencaclosques

Kennedy Burke és la primera extracomunitària per a l’equip del curs que ve i la sisena jugadora confirmada. Laia Palau té la oferta per continuar un any més i ha de respondre abans d’incorporar-se a la selecció espanyola, amb la qual disputarà l’Europeu d’aquí a un mes a València i els Jocs a Tòquio, quan acabi la desconnexió que fa cada any un cop acabada la temporada. I María Araújo, a qui l’Uni havia ofert la renovació abans de lesionar-se de gravetat, també té una proposta mentre es recupera de la intervenció a Girona, amb el suport logístic i l’acompanyament del club. L’alera pivot gallega, per això, estarà de baixa molts mesos i difícilment recuperarà el to competitiu la pròxima temporada. En el millor dels casos seria un reforç per al tram decisiu de les competicions i la seva renovació hauria de ser amb un contracte llarg. En aquest context, Burke és un tipus de jugadora que l’equip no tenia en aquest últim exercici perquè podria jugar tant de tres –en el lloc de Vasic–, sobretot en l’Eurolliga, com de quatre –seria el relleu d’Elonu. Les peces, quant a quantitat i qualitat, que completin el trencaclosques en definiran el seu paper, tot i que l’aleracaliforniana hi aportarà la força física, punts i energia. I perquè es completi el trencaclosques 2021/22 passaran unes quantes setmanes.

Capítol a part és el de la banqueta, encara amb l’interrogant de si Alfred Julbe continuarà.

VERSÀTIL

“Pot jugar al tres i al quatre. Fa les coses fàcils en plantilles curtes”, diu Pere Puig
Kennedy Burke
Alera 1,85 m
Northridge, Califòrnia (EUA)
14/2/1997 24 anys
Trajectòria
2014/15 Chatsworth (High School)
2015-19 Universitat Califòrnia (NCAA)
2019 Indiana Fever (WNBA)
2019/20 Kayseri (Turquia)
2020 Indiana Fever (WNBA)
2020/21 Dinamo Sassari (Itàlia)
2021 Seattle Storm (WNBA)
Serie A1 2020/21
Punts 21,6
Tirs de dos 51%
Triples 27,4%
Tirs lliures 81,5%
Rebots 11,6
Assistències 1,6
Minuts 37,8
Partits 21
Valoració 27,1
WNBA 2020
Punts 7,2
Tirs de dos 53,2%
Triples 31,3%
Tirs lliures 71,4%
Rebots 1,8
Assistències 1,1
Minuts 18,3
Partits 22
Valoració 27,1
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)