Lliga femenina

L’Avenida supera el València (76-61) i obté el seu setè títol de lliga

El Perfumerías Avenida de Salamanca ha imposat el factor pista i ha superat clarament el València en el partit més desequilibrat de la sèrie final (76-61) per assolir el setè títol de la Lliga Femenina. El conjunt castellà, comandat per la maresmenca Sílvia Domínguez, ha anat de menys a més i en el tram final ha arribat molt més sencer i clarivident que el seu rival. Com a campió, l’Avenida acompanyarà l’Uni Girona a l’Eurolliga.

L’equip taronja ha començat més inspirat i després del primer triple de Rebecca Allen (2-9) Roberto Íñiguez ha demanat el primer temps mort. El conjunt blau ha reaccionat i amb tres triples gairebé consecutius ha capgirat el resultat (18-16). El València ha resistit l’intercanvi de cistelles i s’ha apuntat un primer quart (20-23) en què el balanç ofensiu s’ha imposat al defensiu. La defensa zonal del conjunt valencià, ja en el segon quart, ha estat efímer perquè Leonor Rodríguez l’ha superat amb dos llançaments des de més enllà dels 6,75 m. La tornada a la defensa individual, però, tampoc no ha servit per aturar un Perfumerías Avenida que aprofitava l’estat de gràcia amb el tir exterior per obrir una bretxa de 9 punts (37-28). L’equip de Rubén Burgos ha frenat aquesta dinàmica, però no ha pogut evitar que les locals arribessin al descans amb avantatge (42-37).

L’alegria ofensiva del primer tram s’ha esvaït després de la represa i a partir de la defensa el València ha retallat les diferències fins al 48-44. Quan el conjunt castellà ha notat l’alè del seu rival ha tornat a aparèixer l’encert exterior, i amb dos triples de Cazorla i Samuelson, i una cistella de Milic ha aconseguit una màxima renda de 10 punts (56-46). Així s’arribava a l’últim quart amb avantatge del Perfumerías Avenida (57-50). El domini de l’equip local, sota la batuta de la maresmenca Sílvia Domínguez, s’ha intensificat en el tram final. El conjunt taronja ha comès errades de concentració en defensa i en atac li faltava clarividència per superar un Perfumerías que posava la directa cap al títol (76-61).