ACB

El Baxi Manresa imposa el ritme contra el Guipúscoa (91-83)

L’equip bagenc fa un partit molt complet, amb Sima (21 punts) i Eatherton (18) com a principals referents

El Baxi Manresa ha superat l’Acunsa Guipúscoa (91-83) en el penúltim partit de la lliga ACB al Nou Congost. Amb aquest triomf, l’equip de Pedro Martínez manté vives les seves aspiracions d’aconseguir plaça europea davant un rival, el cuer, que cada cop és més a prop de la LEB Or. El conjunt bagenc, amb Yankuba Sima (21 punts) i Scott Eatherton (18) com a principals referents, ha portat sempre la iniciativa i ha sabut fer un pas endavant cada cop que el conjunt basc s’apropava en el resultat.

La posada en escena ha estat totalment bagenca. La intensitat defensiva dels locals, les pèrdues de pilota del conjunt basc (sis en pocs minuts), i un Yankuba Sima desencadenat en atac han propiciat un parcial inicial de 20-6. Els moviments de banqueta de Marcelo Nicola han fructificat . Span i Dee han liderat la reacció de l’equip visitant, que ha deixat de perdre pilotes i ha arribat al final del primer quart amb un ajustat 26-25. Amb un Dee exhibint-se en el llançament exterior (17 punts a la primera meitat), l’Acunsa ha resistit inicialment en l’intercanvi de cistelles del segon quart. El Baxi, però, mantenia el ritme de joc. Eatherton ha pres el relleu de Sima en l’aspecte anotador i s’ha arribat al descans amb 7 punts de renda per als locals (48-41).

Després de la represa, el tercer quart ha tingut diverses alternatives. L’Acusa Guipuscoa colpejava primer gràcies la feina d’Okouo sota el tauler i un altre triple de Dee (50-50). Però la remuntada de l’equip basc, fent la goma, no tenia continuïtat i cada vegada que ajustava el resultat el Baxi Manresa tornava a fer una altra estrebada. Així, s’arribava a l’últim quart amb nou punts d’avantatge dels bagencs (69-60). En el tram final s’ha mantingut la mateixa dinàmica. Un parcial de 7-0, amb una cistella de Rafa Martínez, un triple de Guillem Jou i un contraatac d’Eulis Báez, han obert una màxima diferència de 15 punts (83-68) per a un Manresa que ja no ha hagut de patir per segellar la victòria final per 91-83.